Granada

El curtmetratge "Puño y metal", premiat al Festival Internacional Ópera Prima en Corto

"Puño y metal", de Víctor Alonso Berbel, ha obtingut el Premi al millor curtmetratge nacional en la sisena edició d'aquest festival. Fa poc va participar a la secció "DOC-U" del DocsBarcelona, dedicada a la producció universitària a Catalunya.

"Puño y metal" continua fent carrera i obtenint reconeixement a festivals. La setmana passada va guanyar el premi al millor curtmetratge nacional en la sisena edició del Festival Internacional Ópera Prima en Corto, que es va celebrar a Granada del 17 al 20 de juny. L'estudiant de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra Víctor Alonso Berbel va realitzar aquest curtmetratge en el marc de l'assignatura Direcció de Documentals.

 

Sinopsi
Lluita constant, lleialtat i rehabilitació, valentia fins a la victòria. Aquest és el "credo chatarrero", la màxima del Chatarras Palace, un gimnàs clandestí on dia rere dia es reuneixen joves de barris populars de Barcelona per canalitzar tota la tensió a través de la boxa lliure. "Puño y metal" retrata dos dels nois que hi van sovint. Cap dels dos estudia ni treballa i, a més, viuen situacions familiars complicades.

 

Anteriorment, "Puño y metal" va ser guardonat amb el Premi SGAE Nova Autoria per la Millor Direcció-Realització, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Sitges (2014) i ha estat seleccionat per formar part del ShortCat 2015, un programa impulsat per Catalan Films & TV, que tria 7 curtmetratges que es presentaran en format DVD als mercats i festivals més destacats del sector del curtmetratge i que està adreçat a programadors, distribuïdors, compradors, institucions i premsa. Va ser guardonat com el millor documental en el Festival Audiovisual de Joves Creadors dels Pirineus, Ull Nu, que es va celebrar els dies 6 i 7 de març a Andorra la Vella i va participar en la secció DOC-U del DocsBarcelona, dedicada a la producció universitària a Catalunya.

 

Fitxa tècnica
Repartiment: Javi García Roche, Anass Ibn Youssef, El Bengala i Juanito Lee.
Guió: Víctor Alonso i Marc Guanyabens
Director de fotografia: Marc Guanyabens Pous, Marina Amores Sugrañes i Ashley Pascual Giménez
Música: DJ Rush
Productora: Universitat Pompeu Fabra
Distribució: Víctor Alonso Berbel
Data d'estrena: 01/06/2014
Durada: 13' 40''

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí  
 

documentals@ccma.cat

 

Anar al contingut