Dijous, 23.15, al 33

El concert de l'OBC a la platja de Barcelona, al 33

Amb motiu del Dia de la Música, l'OBC ofereix un concert amb fragments de les obres més conegudes de la història de la música i de la banda sonora de la pel·lícula "Lo imposible"

L'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya i L'Auditori tornen a organitzar el concert a la platja de Sant Sebastià de Barcelona per celebrar amb tota la ciutat el Dia de la Música i donar la benvinguda a l'estiu. Per primera vegada s'instal·laran pantalles gegants per facilitar que el segueixin els milers de persones que s'hi apleguen cada any per escoltar-lo assegudes a la sorra. Aquesta serà la tercera edició d'un concert que l'any passat va aconseguir reunir prop de 15.000 persones, que van gaudir de la música i del mar. El concert s'emetrà íntegrament per la revetlla de Sant Joan al 33, a les 23.15.

L'OBC, conduïda pel prestigiós director i compositor català Joan Albert Amargós, interpretarà fragments de les obres simfòniques més cèlebres de la història. Començarà amb la "Fanfare for the common man" ('Fanfara per a l'home corrent'), d'Aaron Copland, i continuarà amb els moviments de les Simfonies núm. 5 i 7 de Beethoven, la Simfonia núm. 4 "Italiana" de Mendelssohn, la Simfonia núm. 9 "Del nou món" de Dvorák i la banda sonora de "Lo imposible". També sonaran obres de Toldrà, Ginastera i Rossini i hi haurà un final de festa amb molt de ritme.

A més d'impregnar la ciutat de música simfònica, el concert, que se celebra a la vora del Mediterrani, tindrà un moment de reflexió sobre la crisi dels refugiats i els durs esdeveniments que s'estan vivint al mar. D'aquesta manera, donarà veu a l'ONG Proactiva Open Arms, que desenvolupa la seva tasca salvant vides a l'illa de Lesbos, i recordarà tots els refugiats que fugen de la guerra.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut