El canal TV3HD canvia de freqüència i caldrà resintonitzar-lo

El senyal del canal de TV3HD canvia de freqüència i s'incorpora al múltiplex de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, juntament amb els altres canals de la CCMA.

A partir de 20 d'abril, la CCMA agrupa tots els canals en un sol múltiplex (MUX). Això afecta el canal de TV3HD, que canvia de freqüència. La renovació de la capçalera del MUX de la CCMA permet, gràcies a les noves possibilitats tecnològiques de compressió, reunir tota l'oferta de canals i emissores en el MUX propi. Així, el senyal de TV3HD que fins ara s'emetia en un espai de lloguer dins el MUX privat d'Emissions Digitals de Catalunya, passa al MUX CCMA aquest mes d'abril.

La major part de receptors de TV detectaran de manera automàtica la nova freqüència del canal TV3HD, que s'identificarà com TV3HD DEFINITIU i probablement l'instal·laran al final del dial. En aquest cas, caldrà buscar-lo per col·locar-lo en la posició desitjada. En la resta de receptors de TV, per poder-lo visionar, caldrà  fer la resintonització manual, o bé l'automàtica.

Per facilitar les feines d'ajustament i resintonització, es mantindrà fins al 31 de maig el senyal de TV3HD en la seva antiga ubicació. Fins que acabi aquest període de convivència de les dues freqüències, nova i antiga, el canal de TV3HD apareixerà dos cops en el dial: d'una banda, el nou i definitiu, senyalitzat com TV3HD DEFINITIU, i, de l'altra, l'antic, senyalitzat com TV3HD RESINTONITZA (en alguns casos simplement TV3HD). Després, només es mantindrà el marcat com a "Definitiu" i TV3HD desapareixerà de la freqüència antiga.

Amb aquest canvi, es manté l'oferta de tots els canals de TV3, al mateix temps que se n'assegura la cobertura arreu del territori i la qualitat de la imatge.

Informació detallada als espectadors

Per tal d'informar l'audiència del canvi de freqüència del canal TV3HD i per resoldre tots els seus dubtes o incidències tècniques, la CCMA ha posat en marxa una àmplia campanya informativa en què s'explica aquest procés i ha activat la pàgina web específica amb tota la informació tv3.cat/resintonitzaHD. Els espectadors també poden adreçar-se, com és habitual, al Servei d'Atenció a l'Audiència de la CCMA, al web ccma.cat/atencio al telèfon 012 de la Generalitat de Catalunya per obtenir tota la informació necessària relativa al canvi de freqüències i a la resintonització de canals.

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut