De dilluns a divendres, a les 23.15

El 33 s'omple de ficció

Del 21 al 25 de novembre, el 33 dedica la franja temàtica a les produccions televisives de ficció coincidint amb la celebració del Festival Zoom de Ficció Televisiva d'Igualada
33 i ficció per a TV

33 i ficció per a TV

TV3, a més de sumar-se al Zoom Festival amb aquesta setmana temàtica, també té una presència destacada en el festival d'aquest any, on presenta la seva producció "Ebre, del bressol a la batalla", film que TV3 estrenarà el pròxim divendres 25 a la nit.

Les nits del 33, aquesta setmana, ofereixen grans produccions de ficció de TV3 protagonitzades per destacats actors. Algunes s'inspiren en personatges reals, com la gran dama de l'escena Margarida Xirgu, o en un home enigmàtic amb poders sorprenents, el mentalista Josep Mir, més conegut com a "Fassman", l'increïble home radar. En aquest cicle també es podrà veure una producció inspirada en un fet històric real, l'empresonament, judici sumaríssim i assassinat de Lluís Companys al castell de Montjuïc, que recrea "13 dies d'octubre".

A més d'aquests personatges històrics rellevants, les persones anònimes i les seves històries quotidianes també seran presents en aquest cicle. Gent com els protagonistes de "Les coses grans", la sèrie en línia de Roger Coma, preocupats per haver de compartir l'embotit, una pizza, el cotxe o qualsevol altra aparent fotesa que amaga coses més profundes, coses més grans. Personatges anònims com, també, en Thijs, un etern estudiant adolescent de 32 anys que experimentarà un canvi molt profund en la seva vida quan conegui la Lisa, una noia madura de setze anys. Aquests són els protagonistes de "Peter Pan Man", una producció holandesa que l'any 2015 va guanyar el Premi del Jurat Jove del Festival Zoom.

A continuació trobareu les dades més rellevants i la sinopsi de cada una de les produccions que emetrà el "33 i..." des del 21 fins al 25 de novembre, coincidint amb la celebració del Festival Zoom de Ficció Televisiva d'Igualada.


Dilluns, 21 de novembre: "La Xirgu"
Barcelona, 1927. Margarida Xirgu, la gran dama de l'escena, està a punt d'estrenar "Mariana Pineda", obra del desconegut Federico García Lorca. Quan falten poques hores per alçar el teló, les autoritats de la Dictadura desallotgen el magnífic teatre amb l'excusa que hi ha perill de despreniments. En realitat, volen censurar el que consideren propaganda republicana. Però la Xirgu, animada pel seu amic i mentor Ramón del Valle Inclán, està decidida a representar-la aquella mateixa nit, encara que sigui en un cabaret de tercera al Paral·lel. Ni les desercions d'alguns membres de la companyia, ni la falta de vestuari i atrezzo, ni, fins i tot, les amenaces de mort per part dels monàrquics, la faran desistir del seu propòsit. Però quan sorprenentment Valle Inclán li prohibeix estrenar aquella porqueria per no malmetre definitivament la seva reputació, i el mateix Federico dubta de la seva qualitat i que valgui la pena exposar-se a la presó o a l'exili per representar-la, la Margarida haurà de decidir si, com la mateixa Mariana Pineda, ho arrisca tot per la llibertat i l'home que estima.

Dimarts, 22 de novembre: "Fassman, l'increïble home radar"
Josep Mir Rocafort, conegut internacionalment com a mentalista amb el nom de Fassman, rep un anònim on es qüestiona el seu nivell professional i se l'amenaça de destruir la seva carrera. Abans que acabi el curs del seu recentment inaugurat Institut Fassman, el mentalista haurà de descobrir la identitat del seu enemic entre els seus trenta alumnes.

Dimecres, 23 de novembre: "Peter Pan Man"

Quan l'etern estudiant Thijs –de 32 anys– visita la casa de la seva germana per fer una rentadora coneix la Lisa, la mainadera: una noia madura de setze anys, amb grans ambicions. Sense proposar-s'ho, la Lisa té un profund efecte sobre Thijs, que revela una insatisfacció profundament arrelada amb el seu propi comportament passiu.

Tragicomèdia dirigida per un dels directors més interessants sorgits del cinema holandès dels últims anys i guanyadora de diferents premis, entre altres, el Premi del Jurat Jove del Festival Zoom del 2015.

Dijous, 24 de novembre: "13 dies d'octubre"
El 3 d'octubre de 1940, Lluís Companys, president de la Generalitat a l'exili, és traslladat i empresonat al Castell de Montjuïc, a l'espera de ser jutjat. Les autoritats franquistes l'acusen de promoure l'assassinat d'innocents i de delictes de rebel·lió contra l'Estat. Companys, ensorrat, espera la mort convençut que aquest judici serà una fal·làcia i la seva condemna, un mer tràmit. Però l'advocat i capità d'artilleria Ramon de Colubí, franquista convençut a qui assignen la defensa, intenta que la paraula justícia no sigui només un eslògan del règim buit de contingut, i fa tot el que està a les seves mans per salvar Companys, malgrat les diferències ideològiques que els separen i l'odi que li professa.

Mentrestant, el règim fa tot el que pot per amagar el procés, jutjar a corre-cuita Companys i afusellar-lo sense fer gaire soroll, per evitar que esdevingui un màrtir i un símbol per Catalunya. L'advocat De Colubí, durant la defensa, descobreix l'home que s'amaga rere el polític; la seva dignitat i la seva força. Un Lluís Companys que durant 13 dies d'octubre afronta la mort amb les seves circumstàncies, les seves pors i les seves contradiccions.

Divendres, 25 de novembre: "Les coses grans"
Una sèrie sobre les coses petites de la vida tractades amb humor i sarcasme terapèutic, emesa per internet a través del web www.lescosesgrans.com, on va obtenir un gran seguiment al seu canal de YouTube.
Amb capítols d'uns deu minuts articulats al voltant d'una anècdota senzilla, la sèrie posa el focus en relacions i conductes entre els personatges molt més que en accidents gaire vistosos, càncers agressius o màfies russes. Una mica del que passa cada dia, però explicat al mil·límetre. Fàcil per identificar-se amb aquests personatges per proximitat empàtica, perquè la seva complexitat és com la nostra, plena de contradicció. Els passen tan poques coses com a tothom i són tan apassionats de la seva poca cosa com ho és tothom. Hi ha gent a qui preocupa moltíssim haver de compartir l'embotit, aquests personatges es desviuen per les seves nimietats de la màxima importància. El format és curt i àgil, però sense córrer, com acostuma a passar a internet.
A "Les coses grans", els protagonistes són una parella, dos productors audiovisuals i una terapeuta gens convencional que interpreten històries molt quotidianes filtrades per una òptica irònica, neuròtica i absurda. Les interpretacions són realistes, allunyades del registre còmic de traç més gruixut habitual en moltes de les sèries per a internet actuals.