DocsBarcelona 2017
DocsBarcelona 2017
Dimecres 19 d'abril, Barcelona

TV3 amb el Festival DocsBarcelona

S'ha presentat el Festival Internacional de Cinema de Documental de Barcelona, que enguany arriba a la vintena edició. Un any més, TV3 participa activament en aquest esdeveniment que se celebrarà del 18 al 28 de maig.

El dimecres 19 d'abril, en un roda de premsa que ha tingut lloc a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm, s'ha presentat la 20a edició del Festival Internacional de Cinema Documental de Barcelona, del qual TV3 torna a ser mitjà oficial.

I per celebrar el seu vintè aniversari, el DocsBarcelona dobla la seva durada, incrementa la seva secció oficial, amplia el seu palmarès i també el seu abast territorial. Així, del 18 al 28 de maig, el DocsBarcelona oferirà 94 pel·lícules de 30 països que es podran veure als seus espais habituals -el CCCB, els cinemes Aribau Multicines i Aribau Club, l'Antiga Fàbrica Damm i la Llibreria Altaïr-, als quals se sumen set noves seus a Berga, Granollers, Manresa, Vilafranca del Penedès, Sabadell, Badalona i la Garriga.

Com a mitjà oficial del festival, TV3 en patrocina el premi principal, el Premi DocsBarcelona-TV3 a la Millor Pel·lícula Documental. A més, tant la gala d'inauguració com la de clausura seran presentades per una cara coneguda pels espectadors de TV3.

Per altra banda, el dimarts 23 de maig, coincidint amb la celebració del festival, el programa "Sense ficció" traslladarà el seu plató al Teatre CCCB, des d'on s'emetrà una nit especial, amb l'emissió d'un documental dirigit per Montserrat Besses i, posteriorment, un debat. A més, el director del programa, Joan Salvat, formarà part del jurat de l'edició d'aquest any del festival.

TV3 també ha col·laborat en la producció del documental "La Chana", de Lucija Stojevic. Aquesta producció catalana, reconeguda amb el Premi del Públic IDFA 2016 (Festival Internacional de Documentals d'Amsterdam), posarà el punt final al DocsBarcelona i, a la gala de cloenda, ens acostarà a la figura de la "bailaora" Antonia Santiago Amador, més coneguda com la Chana.

El DocsBarcelona, organitzat per Parallel 40, s'ha consolidat com un dels festivals i mercats de documentals més importants dels que se celebren al sud d'Europa. Amb un apartat dedicat a la projecció de documentals i un altre dirigit específicament a la indústria audiovisual, s'ha convertit en el tercer mercat de finançament de projectes documentals més seguit del món.

La programació d'aquesta edició té un to molt coral que aborda històries dels cinc continents amb una ampli ventall de temàtiques: s'aproparà amb una nova mirada als conflictes de Colòmbia, Síria o Somàlia, al rerefons de dos casos judicials que han colpit el món, a les fàbriques tèxtils de l'Índia o a les noves veus del periodisme d'investigació. A més, també tindran un pes important en el gruix de la programació els documentals dirigits per dones, els documentals que reflexionen sobre l'educació i la criança o alguns dels títols imprescindibles de l'any sobre medi ambient i ecologia. Tots són testimonis d'un món que se'n va i d'un que tot just arriba, on els realitzadors posen la càmera per captar aquest moment de transició global i obrir el debat social.

Anar al contingut