"Política, manual de instrucciones", de Fernando León de Aranoa
"Política, manual de instrucciones", de Fernando León de Aranoa
Del 9 al 19 de febrer, Berlín, Alemanya

"Política, manual de instrucciones" participa en la Berlinale

"Política, manual de instrucciones", de Fernando León de Aranoa, es projecta dins la secció Panorama del Festival Internacional de Berlín. En aquest documental, Aranoa segueix durant un any Podem, des del seu naixement fins a la seva arribada al Congrés, i ho fa des de dins, documentant els debats interns i mostrant com es prenen les decisions.

"Política, manual de instrucciones" és l'únic documental de producció catalana que participa en la 67 edició del Festival Internacional de Berlín, que se celebra a la capital alemanya del 9 al 19 de febrer. Produït per MEDIAPRO i Reposado, es projecta dins la sèrie Panorama Dokumente de la secció Panorama, dedicada a temes socials i d'actualitat, reportatges d'investigació, documentals musicals o retrats d'artistes. En anteriors edicions, el festival va seleccionar altres pel·lícules del director Fernando Léon de Aranoa, com les ficcions "Un dia perfecte", "Amador" i "Família" o el documental "Invisibles" (2007), codirigit amb Isabel Coixet, Mariano Barroso, Javier Corcuera i Wim Wenders, guanyador del Goya al millor documental el 2007.

 

Sinopsi

España,  2014.

La crisi econòmica ha deixat un panorama de retallades socials, atur i manifestacions. El debat polític ha pres el carrer, "democràcia" és una de les paraules més buscades a Google. El govern convida els descontents amb el sistema a organitzar el seu propi partit i presentar-se a les eleccions. Un grup d'activistes i professors d'universitat accepta el repte.

"Política, manual de instrucciones" és la història sobre com es va construir Podem, un dels processos polítics més inesperats i vertiginosos de la nostra història recent. Filmat amb accés privilegiat durant més d'un any, aquest documental és testimoni d'un nou enfoc, urgent i desconegut per fer política. I constitueix un manual pràctic sobre com es pot elaborar i comunicar un projecte polític en només un any.

 

 

 

 

El film presencia moments i espais clau de decisió. Reflecteix errors, èxits, contradiccions, els bons moments i les crisis. Fernando León de Aranoa va filmar 500 hores durant quinze mesos de rodatge, des del naixement de Podem fins a la seva arribada al Congrés. Per documentar aquest procés es va inspirar en treballs com "The War Room" (D. A. Pennebaker), "Primary" o "Crisis" (Robert Drew). El documental es va estrenar el 3 de juny del 2016 i des de llavors ha estat seleccionat en diversos festivals internacionals.



"Política, manual de instrucciones"
Web:          politicamanualdeinstrucciones.mediaprocine.com
Facebook: https://www.facebook.com/politicamanualdeinstrucciones
Twitter:      @politicamanual
Hashtag:    #politicamanual


Festivals
Festival de Toronto, Canadà 2016
Festival de Cine de Sant Sebastià, Espanya, 2016
Festival Internacional del Nuevo Cine Latinoamericano de l'Havana, Cuba, 2016
Berlinale, Festival Internacional de Cinema de Berlín, Alemanya, 2017  


Fitxa tècnica
Direcció i guió: Fernando León de Aranoa
Producció: Jaume Roures i Fernando León de Aranoa
Producció executiva: Javier Méndez i Patricia de Muns
Realització i fotografia: Jordi Abusada
Muntatge: Yago Muñiz
Música: Antonio Sánchez
So: Daniel de Zayas, Daniel Peña i Alfonso Raposo
Director de producció: Luis Morales
2016
Una producció de Mediapro i Reposado distribuïda per Betta Pictures.

 

 

Anar al contingut