"Bigas x Bigas", de Bigas Luna
"Bigas x Bigas", de Bigas Luna i Santiago Garrido
Divendres 17 de febrer

Estrena de "Bigas x Bigas"

"Bigas x Bigas" és una pel·lícula dirigida per Bigas Luna (1946-2013), amb ell com a protagonista i la seva pròpia vida com a teló de fons. Un viatge al llarg dels anys, del cinema, de la poesia, de l'amistat, de l'amor, de la passió, de la terra o de l'art, per endinsar-se en el cor de la persona que va ser. Està construït a partir de més 600 hores de vídeo diari que va gravar Bigas Luna al llarg de set anys. És una producció d'El Algarrobo films AIE amb la participació de TV3 i la col·laboració de l'ICAA, l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals.


"Yo creo…
que soy mortal.
Amo rodar…
Porque no quiero morir"
Bigas Luna

"Les coses belles han de recordar-se"
Bigas Luna

 

L'origen del projecte es remunta a l'any 2000, amb l'arribada de les càmeres digitals, quan Bigas Luna va decidir muntar un taller de cinema digital anomenat Taller Bigas Luna. Així va arribar a les seves mans la primera càmera digital que, amb el temps, es convertiria en la seva companya inseparable i amb la qual es retrataria entre els anys 2000 i 2007 en més 600 cintes, on recolliria moments quotidians, vivències, anècdotes i textos poètics plens de màgia. Dos dels seus col·laboradors més propers van donar forma a tot aquest material, Santiago Garrido Rua com a director adjunt i muntador, i Carmen Chaves com a guionista. L'ajuda de la seva filla Betty va ser clau en la recerca i la selecció del material visual per conformar el resultat que buscaven. Un recorregut vital que va molt més enllà de la seva figura com a director de cinema, creador, polèmic, modern i avantguardista.

"Bigas x Bigas" s'estrena el divendres 17 de febrer als Cinemes Girona de Barcelona, a Madrid (a la sala Renoir Princesa i a Cineteca Madrid en el cicle Gaudí del 4 i 5 de març), a València (Babel) i a Valladolid (Casablanca). Encara hi ha més sales de cinema per confirmar. Es va estrenar en la 64a edició del Festival de Sant Sebastià i ha estat nominada a Millor pel·lícula documental en els IX Premis Gaudí de l'Acadèmia del Cinema Català.

 

 

 

 

"Bigas x Bigas"
Facebook https://www.facebook.com/bigasxbigas/


Festivals
Festival de Sant Sebastià, 2016


Fitxa tècnica
Direcció: Bigas Luna
Direcció adjunta: Santiago Garrido
Guió: Carmen Chaves i Bigas Luna
Producció: Celia Orós, Carles Sans, Quique Camín, Javier Bardem i Lourdes Reyna
Fotografia: Bigas Luna i Albert Pascual
Càmera: Bigas Luna
Muntatge: Santiago Garrido
Muntatge de so: Ferran Mengod
Disseny gràfic: Betty Bigas
Banda sonora: Miguel Marín
Laboratori imatge i so: DeLuxe, Barcelona
Una producció d'El Algarrobo films AIE amb la participació de TV3 i la col·laboració de l'ICAA, l'Institut de la Cinematografia i de les Arts Audiovisuals.
 

Anar al contingut