"I Am Not Your Negro", de Raoul Peck
"I Am Not Your Negro", de Raoul Peck
Del 31 de març al 7 d'abril, diversos espais

Estrena d'"Amateurs a l'espai", "I Am Not Your Negro", "Empatía" i altres documentals

Aquesta setmana s'estrena "I Am Not Your Negro", nominat als Oscars al millor documental, "Amateurs a l'espai", la proposta de DocsBarcelona del Mes, i "Empatía", un treball de recerca que s'endinsa en els hàbits de consum que perjudiquen els animals coproduït per la productora catalana La Diferència i FAADA, la Fundació per a l'Assessorament i Acció en Defensa dels Animals. També es presenten en sessions gratuïtes "The Origins of Music" i "Mami, ¡ya sé dónde está el dinero!". A més, a la cartellera s'acaba d'estrenar "Cantábrico"

"CANTÁBRICO"
Direcció: Joaquín Gutiérrez Acha
Estrena: divendres 31 de març

Al nord de la Península Ibèrica s'alça una imponent serralada de 480 quilòmetres de longitud com una gran barrera paral·lela al costat del mar, la serralada Cantàbrica. Frontera entre el clima del nord, humit i plujós, i el sud, mediterrani, més sec i temperat, el Cantàbric és un mosaic de paisatges encaixats entre valls i pics muntanyosos. És el lloc perfecte per amagar-hi un gran nombre d'animals i altres formes de vida que hi viuen des de temps immemorials, com l'os bru cantàbric, el llop ibèric, el gall fer cantàbric, el salmó, l'escurçó cantàbric i l'aranya Pisaura mirabilis.

 

 

"THE ORIGINS OF MUSIC"
Direcció: Daniel Arvizu, Shenny A. Madrigal i Andrea Spalletti
Presentació: dijous 6 d'abril, a les 18.00, Museu Blau de Barcelona (Plaça Leonardo da Vinci,  4-5, Parc del Fòrum)
Entrada gratuïta amb fer reserva prèvia aquí.

"The Origins of Music" narra la història biològica de la musicalitat humana. En aquest recorregut, quatre dels més prestigiosos investigadors d'aquesta branca de la biologia ens porten a descobrir que la música no és una entitat concreta, sinó una col·lecció de capacitats que en els humans s'han conjugat de manera singular.
Combinant diferents llenguatges visuals, la pel·lícula examina la influència que aquests trets musicals han tingut a l'hora de modelar la nostra espècie; les seves funcions en societats presents i passades així com la seva correlació amb altres animals.

 

 

"AMATEURS A L'ESPAI"
Direcció: Max Kestner
Estrena: dijous 6 d'abril, a les 20.00, Aribau Club de Barcelona, amb monòleg científic d'Albert Vivó, divulgador científic i membre de Big Van-Científicos sobre Ruedas.
DocsBarcelona del Mes

"Amateurs a l'espai" parla sobre un dels grans somnis de la humanitat: com fer arribar l'home a l'espai. Aquest és el repte de dos enginyers amateurs que es proposen fer enlairar un coet més enllà de l'atmosfera terrestre. Si tenen èxit, Dinamarca serà el quart país de la història que envia persones més enllà de l'atmosfera terrestre, després de Rússia, els Estats Units i la Xina.
Per què és tan emocionant intentar viatjar per l'univers? Es pot construir un coet amb el mateix pressupost que costaria fer un cotxe?
Un documental que ens parla de la capacitat de l'ésser humà per assolir els reptes que es proposa, encara que puguin semblar impossibles.

 

 

"MAMI, ¡YA SÉ DÓNDE ESTÁ EL DINERO!"
Direcció: Arturo Cisneros
Presentació: dijous 6 d'abril, a les 20.00, Cinemes Texas, Barcelona
Presentació: divendres 7 d'abril, a les 19.00, Cal Temerari (sala Pins del Vallès), Sant Cugat
Sessions gratuïtes amb la presència del director organitzades per Oxfam Internacional dins la campanya "Zones lliures de paradisos fiscals".

En clau satírica i d'humor, i sota el fil argumental d'un viatge d'investigació que permeti al protagonista explicar als seus pares les claus de la crisi financera de la qual estan patint les conseqüències, el director busca les respostes arreu del món d'intel·lectuals, economistes, sociòlegs, politòlegs i activistes.

 

"EMPATÍA"
Direcció i guió: Ed Antoja
Estrena: divendres 7 d'abril

Ed rep l'encàrrec de realitzar un documental per tractar els hàbits de la societat que perjudiquen els animals. Totalment aliè al món de la protecció dels animals, s'adonarà que per dur el projecte, s'haurà de convèncer a ell mateix abans.
Un projecte que transformarà la seva vida per sempre, o potser no?

 

 

"I AM NOT YOUR NEGRO"
Direcció: Raoul Peck
Estrena: divendres 7 d'abril

El director reimagina "Remember This House", l'obra inacabada de l'activista pels drets dels afroamericans James Baldwin (1924-1987). Utilitzant fragments extrets del llibre original, el documental aporta una visió genuïna sobre el racisme als Estats Units narrada a través de les vides i posteriors assassinats de tres amics íntims de l'autor: Martin Luther King Jr., Medgar Evers y Malcolm X. Amb la veu en off de Samuel L. Jackson.

Aclamat per la crítica del seu país, "I Am Not Your Negro" ha estat premiat a nombrosos festivals i va estar nominat als Oscars com a millor documental.

 

 

Anar al contingut