"Pòlio, crònica d'una negligència", de Montse Armengou i Ricard Belis
"Pòlio, crònica d'una negligència", de Montse Armengou i Ricard Belis
Març

Documentals seleccionats en festivals

"Política, manual de instrucciones", "Sasha", "Priorat", "Nedar" o "Pòlio, crònica d'una negligència" són algunes de les produccions catalanes documentals que es projecten aquests dies en festivals internacionals.

"Política, manual de instrucciones", una producció de Mediapro i Reposado dirigida per Fernando León de Aranoa, i "Sasha", una producció d'ESCAC Films dirigida per Félix Colomer, van participar la setmana passada al FICG, el Festival Internacional de Cine en Guadalajara, a Mèxic, en la categoria de llargmetratge iberoamericà documental i "Casamance: la banda sonora de un viaje", una producció de La Fábrica Naranja dirigida per Paloma Zapata, ho va fer en la secció Son de Cine.

 

La novena edició del Catalan Film Festival a la Universitat de Massachusetts Amherst, als Estats Units, projectarà entre els mesos de març i abril cinc pel·lícules catalanes vinculades a la temàtica de l'envelliment, la pèrdua de la memòria i la malaltia. Dimarts 21 de març es projecta "Pòlio, crònica d'una negligència", un documental de TV3 estrenat a "Sense ficció" dirigit per Montse Armengou, qui assistirà a la projecció, i Ricard Belis. El 4 d'abril està programat "Nedar", de Carla Subirana, amb la presència de la directora. El cicle compta amb el suport de l'Institut Ramon Llull. La setmana passada, el dilluns 13 de març, es va poder veure un altre treball codirigit per Montse Armengou i Ricard Belis a la Universitat de Berkeley, "Avi, et trauré d'aquí!". El mes de febrer es va estrenar a Nova York. D'altra banda, "Els internats de la por", una altre treball de TV3 dels mateixos autors, es veurà el dissabte 25 de març l'Ateneu Republicà del Llemosí, a Llimotges, França.

 

El documental "Priorat" s'exhibeix aquests dies en el Festival Internacional de Cinema de Sofia, que se celebra fins al 31 de març a la capital búlgara. Aquesta producció catalana, dirigida per David Fernández de Castro, està seleccionada en la secció Gourmet Cinema, dedicada a les grans històries que giren al voltant del menjar. El documental es projecta els dies 18, 19 i 24 de març. Hi és prevista l'assistència de la productora del film, Belén Sánchez, i del seu productor executiu i guionista, Santi Suárez.

 

I, per últim, la Cinemateca Portuguesa dedica una retrospectiva al cineasta Pere Portabella, on es veuran documentals com "El sopar", "Informe general" i "Informe general II. El nou rapte d'Europa".

Anar al contingut