Del 9 al 18 d'octubre, Sitges

Documentals al Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Sitges 2015

Perquè l'actor que interpreta Darth Vader a la primera part de "Star Wars" no va mostrar mai el seu rostre? Perquè un altre actor el va substituir en l'única escena que podria haver-ho fet? Quin era l'univers artístic i personal del creador de l'Alien? Qui s'amaga darrere els efectes especials de "Divendres 13"? Si mai us heu fet aquestes preguntes, no us perdeu la programació del festival de Sitges d'enguany.

Fem un repàs dels documentals que formen part de la programació de la 48 edició del Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, que tindrà lloc a Sitges del 9 al 18 d'octubre i del qual ja estan les entrades a la venda.

 

PANORAMA DOCUMENTA

La secció Panorama Documenta dóna a conèixer treballs de no ficció al voltant del gènere fantàstic i els seus autors. És el cas de "Dark Star - HR Giger's World", de Belinda Salles, documental que mostra el taller i les facetes més íntimes de l'il·lustrador suís Hansruedi Giger, el pare d'una de les criatures més terribles del cinema, l'Alien, o "I Am Your Father", dels mallorquins Toni Bestard i Marcos Cabotá, un homenatge a l'actor que va interpretar Darth Vader en la primera part de "Star Wars".

 

Tràiler de "Dark Star - HR Giger's World", de Belinda Salles

 

Els seguidors de "Star Wars" podran gaudir també d'un altre documental sobre la saga: "Elstree 1976", centrat en els figurants que van participar en el rodatge de la trilogia fundacional i que portaven els mítics vestits de "storm troopers".

Una producció que aspirava a ser una obra mestra del fantàstic i que, en canvi, va esdevenir un fracàs va ser la inspirada en l'obra d'H.G. Wells "L'illa del Dr. Moreau". "Lost Soul- The Doomed Journey of Richard Stanley's Island of Dr. Moreu" narra la batalla entre la indústria i el director, Richard Stanley, que finalment va ser expulsat del film.

Panorama Documenta presentarà també el primer documental sobre la vida i la carrera d'un geni dels efectes especials: "Smoke and Mirrors: The Story of Tom Savini". Reconegut pel seu treball a "Divendres 13", "Creepshow", la seva experiència com a fotògraf a la guerra del Vietnam el va inspirar per a les pel·lícules que faria després del gènere del terror.

 

BRIGADOON

Aquesta secció del festival serà el marc de l'estrena mundial de "Soledad Miranda, una flor en el desierto", de Pepe Flores i Paco Millán, un homenatge a l'actriu sevillana que va ser musa de Jesús Franco, i de "The Simon's Jigsaw: un viaje al universo de Juan Piquer Simón", de Luis Esquinas, un repàs de l'obra del realitzador valencià.

Brigadoon projectarà "Jirón", "òpera prima" de Christian Cueva en què investiga què va passar amb l'última pel·lícula que va rodar el realitzador mexicà Carlos Enrique Taboada, conegut com "El Duc del Terror", i que no es va estrenar mai. La sessió anirà seguida d'una retrospectiva de Taboada amb els films "Veneno para las hadas" (1984) i "Más negro que la noche" (1975), entre d'altres.

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

Anar al contingut