Es poden heretar malalties dels nostres antecessors? Fins a quin punt una disciplina com l'epigenètica pot repercutir en la prevenció i el tractament de malalties com el càncer, el Parkinson o l'Alzheimer? I, per als que no ho sabem del cert, en què consisteix l'epigenètica? Parlarem d'aquestes i moltes altres qüestions amb el metge i investigador Manel Esteller, Medalla d'Honor del Parlament de Catalunya i referent internacional en l'àmbit de l'epigenètica, que, en el llibre "No sóc el meu ADN", respon aquestes preguntes i moltes altres qüestions, d'una manera il·lustrativa i divulgativa. Analitzarem l'actualitat política, cultural i social, a la sobretaula, amb Helena Garcia Melero, Agnès Marquès, Francesc Jufresa, Francesc-Marc Álvaro, Manel Manchón i Pere Mas. Parlarem de la nova temporada del programa de TV3 "El Foraster", que presenta el popular actor i monologuista Quim Masferrer i que enguany ens descobrirà dotze pobles nous i visitarà tots els extrems de Catalunya: des de les Cases d'Alcanar, que fa frontera amb la Comunitat Valenciana, fins a un poble fronterer amb l'Aragó i un poble fronterer amb França. Farem la prèvia del sorteig de la Grossa de Sant Jordi que se celebrarà per primera vegada el proper dijous 27 d'abril, commemorant el 30è aniversari de Loteria de Catalunya, amb els seus presentadors, els periodistes Lluís Marquina i Cristina Riba. "En clau de Pardo", parlarem de les "èpoques musicals". La música, igual que la pintura, l'escultura o la literatura, té diversos corrents, i cada un té certes característiques que ens diuen què estava de moda en el moment que es va compondre. Sabríeu diferenciar la música clàssica, per exemple, de la música barroca? Què fa que una peça sigui romàntica? Com podem saber si la música que escoltem és contemporània? En parlarem, com sempre, amb el nostre expert en la matèria, Pedro Pardo. I fent Divendres amb Espartac Peran, Dani Ramírez, Pep Nogué i l'equip d'exteriors a Castellbell i el Vilar, sabrem què no ens podem perdre d'aquest entorn considerat el mirador de Montserrat. Parlarem de dos dels tresors de la gastronomia catalana: el mató i els tomàquets de Montserrat. Comptarem amb el xocolater Enric Rovira per comprovar que a Castellbell compten amb un dels millors xocolaters del país i recordarem la figura del gastrònom Jaume Pastallé, popular per l'espai "Bona cuina" que durant anys va presentar a TV3. Tot això i molt més, com sempre, a "Divendres".