Disc d'Or, per a "Toca't el melic", i Disc de Platí, per a "Arkandú"

Aquest migdia, el disc "Toca't el melic", del programa "Mic", editat al juny, ha rebut el Disc d'Or, després de vendre'n més de 20.000 còpies. Per la seva banda, el disc "Arkandú, ha recollit el Disc de Platí en reconeixement a les 40.000 còpies venudes, just un any després que sortís al mercat.

L'escenari principal de la Festa dels Súpers, a l'Estadi Olímpic de Montjuïc, ha estat l'escenari del lliurament del Disc d'Or a l'últim treball musical del "MIC", que es va editar al juny amb el títol de "Toca't el melic". El Disc d'Or l'ha lliurat Fèlix Buget, de la discogràfica Blanco y Negro/Fanàtic, editora del disc, i l'han recollit Joan Anton Mas, productor del disc; Laia Gimó, directora del "Mic"; Àngel Lacalle, director del projecte discogràfic; i Anna Tamarit, d'"El Periódico", mitjà col·laborador en la distribució del disc. 

"Arkandú", el disc del Super3 que va sortir al mercat coincidint amb l'edició de l'any passat de la Festa dels Súpers, ja ha venut més de 40.000 còpies, per la qual cosa ha rebut el Disc de Platí. El lliurament del Disc de Platí l'ha fet Fèlix Buget, de la discogràfica Blanco y Negro/Fanàtic, editora del disc, i l'han recollit Marc Parrot, productor del disc; Gerard Haussman, editor del canal Super3, Dani López, director del canal Super3; Àngel Lacalle, director del projecte discogràfic; la família del Super3 i Laura Pujol, de "La Vanguardia", mitjà col·laborador en la distribució del disc.

Precisament, la 20a edició de la Festa dels Súpers coincideix amb la sortida al mercat de l'últim treball del Super3. Es tracta de "Tots som súpers", un disc doble que inclou un recopilatori amb les cançons més emblemàtiques del Super3, així com temes coneguts del Super3 interpretats per l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i deu artistes que en el seu dia van ser súpers, com Els amics de les Arts, els Catarres o Joan Dausà.

"Toca't el melic"

Editat per Blanco y negro/Fanàtic al juny, "Toca't el melic" és el segon disc del programa "Mic". Es tracta d'un disc familiar, adreçat als nens i nenes més petits, que inclou temes originals i cançons tradicionals interpretats pel Mic i en Cincsegons, que canten acompanyats de nens i nenes de diferents edats.

El disc "Toca't el melic" inclou setze cançons i una pista extra. Vuit temes són originals, inspirats en les vivències i el món dels personatges de la pantalla, com la sortida del sol, el gest de tocar-se el melic, les disfresses casolanes, els colors de la fruita i la verdura o, simplement, l'alegria de posar-se a cantar en qualsevol situació.

Igual que en el disc anterior, la música popular acompanya les melodies noves amb una tria de cançons tradicionals conegudes per grans i petits. Des dels inicis, el programa "Mic" ha mostrat un gran interès per ser transmissor del repertori tradicional infantil català amb el reconeixement del valor de totes aquestes cançons, que han arribat a l'actualitat després de passar per diferents generacions. El disc també inclou, com a extra final, la sintonia del programa, "La cançó del Mic".

"Arkandú"

Aquest disc del Super3 va sortir al mercat l'octubre de l'any passat i inclou tretze cançons noves interpretades per la família del Super3, plenes de valors i de temàtiques positives. "Arkandú" compta amb la col·laboració de l'Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya (OBC) i de la coral de l'Escola Superior de Música de Catalunya (Esmuc).

Amb lletra i música de Marc Parrot, i el segell de la discogràfica Blanco y Negro/Fanàtic, les cançons del disc "Arkandú" tracten vessants com la màgia ("Arkandú"), el treball en equip ("Som un equip"), l'amistat ("Amics de veritat"), la natura ("Monstres microscòpics") o el valor de conèixer moltes llengües ("It's amazing").

super3.cat

super3.cat/festa