Aquesta setmana, diversos espais

Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

Amb motiu del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones el 25 de novembre, Drac Màgic proposa diverses activitats aquesta setmana. Cinefòrums, xerrades i tallers en què es podran veure diversos documentals i curtmetratges que generen un debat al voltant del paper dels mitjans de comunicació en general i el cinema en particular, en relació amb la violència masclista.

Aquesta setmana hi ha programades 19 activitats a Catalunya al voltant del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones declarat por l'Assemblea de Nacions Unides. Una proposta de Drac Màgic de què us elaborem una agenda de les activitats amb projecció de documentals:

 

DIMARTS 24 DE NOVEMBRE

"GENS CURTES DE VISTA"

Quatre mirades fílmiques sobre les microviolències: els curtmetratges "Y otro año", de Marta Díaz de Lope Díaz Martín; "Tryouts", de Susana Casares i els curtmetratges documentals "Espace", d'Eléonor Gilbert i "El deseo de la civilización", de Carolina Astudillo, autora de la premiada "El gran vol".

"Espace"

Mitjançant un esquema, una alumna de primària explica en quina mesura el repartiment de l'espai del pati no correspon amb les expectatives (ni els drets) de les nenes.
Direcció: Eléonor Gilbert
França, 2014


 

 

 

"El deseo de la civilización"

El deseo de la civilización és una peça que s'apropia de pel·lícules familiars filmades a l'estat espanyol durant la República, la Guerra Civil i els primers anys del franquisme. El cinema domèstic revela les diferències socials i els estereotips de gènere apresos des de la infància.
Direcció: Carolina Astudillo
Espanya, 2014.


Projecció a les 10.00
Cinemes Texas
c/ Bailèn, 205
08037 Barcelona

Projecció a les 18.00
Biblioteca Nou Barris
Pl. Major de Nou Barris, 2
08042, Barcelona



DIMECRES 25 DE NOVEMBRE

"475. ROMPER EL SILENCIO" ("BREAK THE SILENCE")


La història d'Amina Filali, una noia de 16 anys que es va suïcidar després de ser forçada a casar-se amb l'home que l'havia violat, va afectar la directora d'aquest documental i la va portar a tornar al Marroc, el seu país d'origen, per investigar la situació en relació amb les dones violades.
Direcció: Hind Bensari
El Marroc, 2014
 

 

 

Projecció a les 10.30
Cinemes Texas
c/ Bailèn, 205
08037 Barcelona

 

"HOY EMPIEZA EN TÍ"

Crònica d'un grup de dones que treballa de forma conjunta la sortida de la teranyina de la violència masclista, a través de l'art com a forma de construir la resiliència.
Direcció: Marta Vergonyós
Espanya, 2010

 

 

 

Projecció a les 18.00
Escoles Velles
Ctra. de Barcelona, 1
08740 Sant Andreu de la Barca, Barcelona



"GENS CURTES DE VISTA"

Quatre mirades fílmiques sobre les microviolències: els curtmetratges "Y otro año", de Marta Díaz de Lope Díaz Martín; "Tryouts", de Susana Casares, i els curtmetratges documentals "Espace", d'Eléonor Gilbert i "El deseo de la civilización", de Carolina Astudillo, autora de la premiada "El gran vol".

Projecció a les 17.00
Centre Cultural
Passeig del Centenari, s/n
08410 Vilanova del Vallès, Barcelona

Projecció a les 19.00
Centre Cívic La Fonteta
Plaça de Josep Umbert Rosas, s/n
08182 Sant Feliu de Codines, Barcelona



DIJOUS 26 DE NOVEMBRE

"475. ROMPER EL SILENCIO" ("BREAK THE SILENCE")


Projecció a les 18.30
SIAD, Servei d'Informació i  d'Atenció a les Dones de Gavà
c/ Generalitat de Catalunya, 7
08850 Gavà, Barcelona


DIVENDRES 27 DE NOVEMBRE

"MENOPAUSA REBEL"

"La menopausa és el començament de la vida!" Thérèse Clerc descriu amb aquestes paraules l'experiència de fer-se gran. Amb 85 anys, aquesta militant i apassionada feminista va posar en marxa la Casa Baba Yaga, un innovador projecte de convivència per a dones de més de 65 anys. Adele Tulli recull a "Rebel Menopause" les experiències de les dones que hi viuen i elabora un retrat íntim de Thérèse, una dona que viu la maduresa com "un temps de completa llibertat".
Direcció: Adele Tulli
Gran Bretanya/Itàlia, 2014

 

 

 

Projecció a les 19.30
Centre Violeta, Centre d'Informació i Assessorament per a Dones
c/ Nostra Senyora de la Mercè, 7
08880, Cubelles, Barcelona

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
Web Documentals TV3 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut