"Deixeu que passegem" - Dimecres al Primavera Sound 2016

La invasió subtil de públic internacional ja s'ha fet del tot evident durant les últims edicions de Primavera Sound. Deixem que es desboquin en aquesta primera jornada gratuïta, tranquil·la i oberta a tothom, com farem nosaltres quan els visitem.

Roger SeróActualitzat

Deixem-nos passejar aquest primer dia en què l'endemà treballem i en el que també es poden acostar nens petits. Alguns se'ls miren, pensant que algun any s'acabarà venir al fòrum cada juny, o que algun any tocarà tornar per ensenyar als teus descendents que per tu la Champions és venir sense falta al Primavera Sound. Els guiris van ser ahir els de sang calenta, pell vermellíssima, grans superfícies tatuades i pell a la vista fins i tot quan els locals ja ens tapàvem i ja feia estona que el sol havia caigut mentre Brett Anderson, el cantant de Suede, es deixava la pell sobre l'escenari, tal com li pertocava com a cap de cartell del dimecres del Primavera.

Els barcelonins Doble Pletina, autors del hit "Música para cerrar las discotecas", van resultar ser el grup ideal per obrir festivals amb el seu pop líric i un ambient de platja. La segona banda local, El Último Vecino, van aconseguir captar l'atenció del visitant estranger amb les cançons del seu nou disc "Voces". Potser el teclat deutor de Joy Division va ser un bon esquer. L'andalús Señor Chinarro es movia sobre l'escenari com si digués "Sé que sóc un dels veterans de l'indie espanyol, no necessito despentinar-me". Es permet parlar-nos a mitges en català, en to burleta, no contra nosaltres sinó parodiant alguna popstar que li han ensenyat a dir "bona nit" un minut abans de pujar a l'escenari. Al Chinarro no li calen classes, ell fa molts anys que ens visita. El ball de màscares de Goats va aportar els primers calfreds de la nit amb ritmes tribals, krautrock i psicodèlia. Tot a punt per perdre el control de la nit, si no fos perquè ja eren els penúltims. Els reis de la nit, Suede. Aquests referents del britpop van convertir la jornada petita en un festival en tota regla, segurament l'arrancada del Primavera més multitudinària de la història. No van faltar hits com "Trash", "Animal Nitrate" o "Beautiful ones". Aquí el Primavera et comença a esclafar d'èxit, creant riades de gent i aglomeracions de públic que s'estenien fins a la zona de gespa, i jo que havia vingut a passejar.

Gaudim dels últims minuts de calma, que ara ens esperen tres nits de caminades i segurament corredisses, i molts més anys de Primavera Sound si s'ho segueixen mereixent com han demostrat fins ara.


És una crònica de Roger Seró [Facebook] [Twitter]

Llegeix la crònica de Roger Roca del dijous del Primavera Sound.

Llegeix la crònica de Blai Marsé del divendres del Primavera Sound.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut