Zwetschgenwähe (Pastís de prunes) - Suïssa

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Walter Tauber, Barcelona

INGREDIENTS

  • una base de pasta de full
  • 1 kg de prunes vermelles
  • sucre glacé
  • Per a la crema:
  • 2 ous
  • 4 cullerades de sucre
  • 1 got de llet
  • 1 cullerada de midó de blat de moro

PREPARACIÓ

Preescalfeu el forn a 180º
Esteneu la base de pasta de full damunt del marbre i allargueu-la amb un corró fins que tingui la mida convenient: el motllo ha de quedar cobert, tant la base com les vores, que les aixafareu amb una forquilla perquè hi quedin enganxades.
Renteu les prunes i eixugueu-les. Partiu-les per la meitat i retireu-ne el pinyol. Talleu cada meitat de pruna en làmines gruixudes i repartiu-les per la base del pastís. Enforneu-ho uns 10 minuts.
Mentrestant, prepareu la crema. Bateu els ous i barregeu-los amb el sucre, la llet i la maizena. Remeneu-ho amb energia perquè no hi hagi cap grumoll.
Traieu el pastís del forn i aboqueu la crema per sobre de les prunes. Punxeu el pastís amb una forquilla força vegades. Es tracta que no hi pugui quedar cap espai amb aire entre la crema i la base del pastís. Poseu-lo al forn durant 20 minuts més i, quan faltin un parell de minuts perquè estigui a punt, espolseu-hi sucre glacé per sobre.
Deixeu-lo refredar a temperatura ambient abans de servir-lo.