Zürcher Geschnetzeltes (Carn amb salsa a l'estil de Zuric) - Suïssa

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Miriam de Font-Renz, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 6 persones:
  • 6 bistecs de vedella
  • 1 kg de xampinyons
  • 1 ceba grossa
  • 250 ml de vi blanc
  • 1 l de crema de llet
  • oli suau per fregir
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Demaneu a la carnisseria que us tallin els bistecs molt prims. Talleu-los a tires ben fines.
En una paella grossa enrossiu les tires de carn amb una mica d'oli. Quan hagi deixat anar tota l'aigua, retireu-la i reserveu-la.
Afegiu un raig d'oli a la mateixa paella i sofregiu-hi la ceba tallada menuda.
Mentrestant, netegeu els xampinyons i lamineu-los. Quan la ceba estigui rossa, afegiu a la paella els xampinyons. Quan estiguin gairebé cuits, salpebreu-los al vostre gust i afegiu a la paella el vi blanc, que ha de cobrir els xampinyons. Deixeu-lo reduir i, després, afegiu-hi la crema de llet. Remeneu-ho constantment per evitar que bulli i us esquitxi i, passats uns minuts, torneu a posar a la paella la carn que teniu reservada.
Remeneu-ho perquè quedi tot ben barrejat i ja ho podeu portar a taula, perquè s'ha de servir calent.
Podeu acompanyar aquest plat amb una mica d'arròs blanc, per exemple.

Anar al contingut