Zupa buraczkowa (Sopa de remolatxa) - Polònia

imatge de recurs
  • Programa: Karakia
  • Cuina: Piotr Perski, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 o 3 remolatxes
  • 1 llimona
  • crema de llet (opcional)
  • pa torrat (opcional)
  • patates bullides (opcional)
  • pasta de sopa (opcional)
  • Per fer el brou:
  • 2 quarters de pollastre (de la cuixa)
  • pastanaga
  • nap
  • porro
  • julivert
  • llorer
  • 1 litre i mig d'aigua
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Prepareu un brou suau amb el pollastre i les verdures. Salpebreu-lo al vostre gust i reserveu-lo. Si a l'hora de preparar-lo lligueu les verdures en un farcellet, no es desfaran i us serà més pràctic per retirar-les de l'olla. El brou ha de quedar ben transparent.
En una altra olla amb molt poca aigua, feu-hi coure les remolatxes. Si us voleu estalviar temps i feina, podeu utilitzar les remolatxes ja cuites. Peleu-les lleugerament, talleu-ne una a trossets i afegiu-la a l'olla del brou de pollastre; la resta les podeu reservar per un altre plat o fer-ne una amanida d'acompanyament (vegeu recepta "salatka z buraków"). Afegiu-hi, també, l'aigua de coure les remolatxes, o bé el suc de la bossa de les remolatxes cuites, perquè el brou agafi el color característic.
Espremeu-hi el suc de mitja llimona i remeneu-ho.
Ha de quedar un brou molt transparent i lleugerament brillant de resultes del greix que pugui portar el pollastre.
Aquesta sopa es pot servir amb uns quants trossets de remolatxa o patates bullides i tallades a trossets. També hi podeu coure una mica de pasta de sopa menuda o servir només el brou ben calent, com un consomé, i acompanyar-la amb uns quants trossets de pa torrat.
El pollastre de fer el brou se serveix a part, amb una salsa blanca (vegeu recepta "kurczak w potrawce").

Anar al contingut