Zupa buraczkowa (Sopa de remolatxa) - Polònia
- Programa: Karakia
- Cuina: Piotr Perski, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 2 o 3 remolatxes
- 1 llimona
- crema de llet (opcional)
- pa torrat (opcional)
- patates bullides (opcional)
- pasta de sopa (opcional)
- Per fer el brou:
- 2 quarters de pollastre (de la cuixa)
- pastanaga
- nap
- porro
- julivert
- llorer
- 1 litre i mig d'aigua
- sal i pebre
PREPARACIÓ
Prepareu un brou suau amb el pollastre i les verdures. Salpebreu-lo al vostre gust i reserveu-lo. Si a l'hora de preparar-lo lligueu les verdures en un farcellet, no es desfaran i us serà més pràctic per retirar-les de l'olla. El brou ha de quedar ben transparent.
En una altra olla amb molt poca aigua, feu-hi coure les remolatxes. Si us voleu estalviar temps i feina, podeu utilitzar les remolatxes ja cuites. Peleu-les lleugerament, talleu-ne una a trossets i afegiu-la a l'olla del brou de pollastre; la resta les podeu reservar per un altre plat o fer-ne una amanida d'acompanyament (vegeu recepta "salatka z buraków"). Afegiu-hi, també, l'aigua de coure les remolatxes, o bé el suc de la bossa de les remolatxes cuites, perquè el brou agafi el color característic.
Espremeu-hi el suc de mitja llimona i remeneu-ho.
Ha de quedar un brou molt transparent i lleugerament brillant de resultes del greix que pugui portar el pollastre.
Aquesta sopa es pot servir amb uns quants trossets de remolatxa o patates bullides i tallades a trossets. També hi podeu coure una mica de pasta de sopa menuda o servir només el brou ben calent, com un consomé, i acompanyar-la amb uns quants trossets de pa torrat.
El pollastre de fer el brou se serveix a part, amb una salsa blanca (vegeu recepta "kurczak w potrawce").
En una altra olla amb molt poca aigua, feu-hi coure les remolatxes. Si us voleu estalviar temps i feina, podeu utilitzar les remolatxes ja cuites. Peleu-les lleugerament, talleu-ne una a trossets i afegiu-la a l'olla del brou de pollastre; la resta les podeu reservar per un altre plat o fer-ne una amanida d'acompanyament (vegeu recepta "salatka z buraków"). Afegiu-hi, també, l'aigua de coure les remolatxes, o bé el suc de la bossa de les remolatxes cuites, perquè el brou agafi el color característic.
Espremeu-hi el suc de mitja llimona i remeneu-ho.
Ha de quedar un brou molt transparent i lleugerament brillant de resultes del greix que pugui portar el pollastre.
Aquesta sopa es pot servir amb uns quants trossets de remolatxa o patates bullides i tallades a trossets. També hi podeu coure una mica de pasta de sopa menuda o servir només el brou ben calent, com un consomé, i acompanyar-la amb uns quants trossets de pa torrat.
El pollastre de fer el brou se serveix a part, amb una salsa blanca (vegeu recepta "kurczak w potrawce").