Youvarlákia avgolémono (Mandonguilles amb salsa d'ou i llimona) - Grècia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Thanásis Daradoumis i Adonis Chrysos, Barcelona

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de carn picada de vedella i porc
  • 1/4 de tassa d'arròs
  • 1 ceba tendra
  • julivert
  • mantega
  • 3 ous
  • 1 llimona
  • farina de blat de moro
  • sal i pebre

PREPARACIÓ

Trinxeu la ceba tendra i el julivert.
Separeu les clares dels rovells i reserveu-los.
En un bol amasseu la carn picada amb les clares d'ou, la ceba i el julivert, l'arròs i una cullerada de mantega. Salpebreu al vostre gust.
Doneu forma a les mandonguilles i poseu-les a coure en una cassola amb aigua (just que cobreixi les mandonguilles), un bon raig d'oli i sal. Han de coure uns 20-25 minuts, amb la cassola tapada, a foc mitjà.
Retireu les mandonguilles de la cassola i aprofiteu-ne el brou de la cocció per preparar la salsa avgolémono.
Deixateu els rovells dels ous amb el suc de llimona i una culleradeta de farina de blat de moro desfeta amb una miqueta d'aigua. Saleu al vostre gust.
Incorporeu-ho a la cassola on teniu el brou de les mandonguilles i remeneu-ho per tal d'aconseguir una salsa ben lligada.
Torneu a posar les mandonguilles a la cassola i deixeu-les coure uns 10 minuts més, a foc fluix. Serviu aquest plat calent.