Xupa-xups de llagostins

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Ly Leap
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Indochine Ly Leap, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 20 llagostins
  • 100 g ceba tendra
  • 15 g coriandre fulles
  • 200 g carn de porc
  • 1 g pebre negre
  • 2 g sal
  • 25 ml salsa d'ostres
  • 20 broquetes de bambú
  • 75 ml oli d'oliva
  • sal i sucre
  • Ingredients per a la salsa:
  • 100 ml suc de llimona
  • 50 g sucre
  • 5 g sal
  • 20 ml salsa de peix
  • 10 g maizena
  • 1 bitxo

PREPARACIÓ

Per fer la salsa caramel•litzada, poseu una cassola al foc, escalfeu el suc de llimona, el sucre, el bitxo, la sal i la salsa de peix i porteu-ho a ebullició. Mentrestant, en un bol a part, barregeu la maizena amb aigua. Quan veieu que la salsa comença a bullir, aneu-hi afegint a poc a poc la barreja de maizena fins que aconseguiu una salsa espessa i reserveu-la.

A continuació, separeu els llagostins en dos grups. Del primer grup, peleu-los, feu un petit tall a la cua dels llagostins per treure'ls-hi la pell i l'intestí, poseu-los en un bol amb sal i sucre i deixeu-los macerar durant una o dues hores.

Del segon grup, piqueu els llagostins amb l'ajuda d'un ganivet i reserveu-los.

Tot seguit, piqueu la carn de porc amb l'ajuda d'un ganivet, les fulles de coriandre i la ceba tendra i reserveu-ho tot per separat. Després, poseu en un bol la carn de porc picada, els llagostins picats, el coriandre, la ceba tendra, el pebre, la sal, el sucre i la salsa d'ostres, barregeu-ho amb una cullera o espàtula, fins a aconseguir una massa com la de l'hamburguesa i reserveu-ho.

Finalment, punxeu una cua de llagostí macerada amb una broqueta de bambú (i així, amb totes), al palmell de la mà, poseu-hi una mica de la massa que heu fet anteriorment, aplaneu-la, emboliqueu la cua del llagostí amb la pasta perquè s'enganxi bé i, un cop les tingueu totes, fregiu-les en oli calent fins que tinguin un color daurat.

I ja per acabar, cobriu les cues fregides amb la salsa.