Xupa-xups de llagostins
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Ly Leap
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Indochine Ly Leap, Barcelona
INGREDIENTS
- Per a 4 persones:
- 20 llagostins
- 100 g ceba tendra
- 15 g coriandre fulles
- 200 g carn de porc
- 1 g pebre negre
- 2 g sal
- 25 ml salsa d'ostres
- 20 broquetes de bambú
- 75 ml oli d'oliva
- sal i sucre
- Ingredients per a la salsa:
- 100 ml suc de llimona
- 50 g sucre
- 5 g sal
- 20 ml salsa de peix
- 10 g maizena
- 1 bitxo
PREPARACIÓ
Per fer la salsa caramellitzada, poseu una cassola al foc, escalfeu el suc de llimona, el sucre, el bitxo, la sal i la salsa de peix i porteu-ho a ebullició. Mentrestant, en un bol a part, barregeu la maizena amb aigua. Quan veieu que la salsa comença a bullir, aneu-hi afegint a poc a poc la barreja de maizena fins que aconseguiu una salsa espessa i reserveu-la.
A continuació, separeu els llagostins en dos grups. Del primer grup, peleu-los, feu un petit tall a la cua dels llagostins per treure'ls-hi la pell i l'intestí, poseu-los en un bol amb sal i sucre i deixeu-los macerar durant una o dues hores.
Del segon grup, piqueu els llagostins amb l'ajuda d'un ganivet i reserveu-los.
Tot seguit, piqueu la carn de porc amb l'ajuda d'un ganivet, les fulles de coriandre i la ceba tendra i reserveu-ho tot per separat. Després, poseu en un bol la carn de porc picada, els llagostins picats, el coriandre, la ceba tendra, el pebre, la sal, el sucre i la salsa d'ostres, barregeu-ho amb una cullera o espàtula, fins a aconseguir una massa com la de l'hamburguesa i reserveu-ho.
Finalment, punxeu una cua de llagostí macerada amb una broqueta de bambú (i així, amb totes), al palmell de la mà, poseu-hi una mica de la massa que heu fet anteriorment, aplaneu-la, emboliqueu la cua del llagostí amb la pasta perquè s'enganxi bé i, un cop les tingueu totes, fregiu-les en oli calent fins que tinguin un color daurat.
I ja per acabar, cobriu les cues fregides amb la salsa.
A continuació, separeu els llagostins en dos grups. Del primer grup, peleu-los, feu un petit tall a la cua dels llagostins per treure'ls-hi la pell i l'intestí, poseu-los en un bol amb sal i sucre i deixeu-los macerar durant una o dues hores.
Del segon grup, piqueu els llagostins amb l'ajuda d'un ganivet i reserveu-los.
Tot seguit, piqueu la carn de porc amb l'ajuda d'un ganivet, les fulles de coriandre i la ceba tendra i reserveu-ho tot per separat. Després, poseu en un bol la carn de porc picada, els llagostins picats, el coriandre, la ceba tendra, el pebre, la sal, el sucre i la salsa d'ostres, barregeu-ho amb una cullera o espàtula, fins a aconseguir una massa com la de l'hamburguesa i reserveu-ho.
Finalment, punxeu una cua de llagostí macerada amb una broqueta de bambú (i així, amb totes), al palmell de la mà, poseu-hi una mica de la massa que heu fet anteriorment, aplaneu-la, emboliqueu la cua del llagostí amb la pasta perquè s'enganxi bé i, un cop les tingueu totes, fregiu-les en oli calent fins que tinguin un color daurat.
I ja per acabar, cobriu les cues fregides amb la salsa.