Xuixos de xocolata

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gessamí Caramés
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Informació nutricional
    +Obre

    Fer la pastisseria a casa és una bona manera de millorar-ne el perfil nutricional (en comparació amb la industrial) perquè podem controlar millor la bona qualitat dels ingredients.

INGREDIENTS

  • Per fer la massa

    300 g de farina   

    140 g de llet

    30 g de mantega

    10 g de llevat fresc

    20 g de sucre

    10 de llard

    1 ou

    sal

     

    Per al farcit

    200 g de xocolata

    100 g de nata

    ratafia

     

    Per a l'arrebossat

    sucre 

    cafè soluble

    oli de gira-sol

     

PREPARACIÓ

  1. Barregem en un bol 300 g de farina, 140 g de llet, 10 g de llevat fresc, 20 g de sucre i un polsim de sal fent un volcà.
  2. Batem un ou i l'afegim al volcà juntament amb 30 g de mantega pomada i 10 g de llard de porc. Ho barregem i ho amassem amb les varetes elèctriques.
  3. Un cop filmada a pell, deixem reposar la massa resultant durant 20 minuts a temperatura ambient.
  4. Posem a escalfar en un pot 100g de nata líquida i hi anem afegint 200 g de xocolata trossejada. Ho remenem amb un batedor fins a aconseguir que s'integri. Hi  afegim un raig de ratafia. Ho posem dins d'una safata i ho reservem a la nevera.
  5. Pastem i dividim la massa reposada per després estirar-la amb un corró. La tallem en triangles.
  6. Posem el farcit sobre els triangles i els tanquem donant-los forma de cilindre. Ho deixem reposar 20 minuts més.
  7. Posem a escalfar en una cassola oli de gira-sol.
  8. En una safata, hi barregem sucre amb cafè soluble.
  9. Fregim els cilindres (xuixos) i un cop fregits els arrebossem amb la barreja de sucre i cafè soluble. Ho deixem refredar i llest!