Xocolata amb cacauets i albercoc

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Abraham Balaguer
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Restaurant Moo-Hotel Omm, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per la crema de xocolata:
  • 1/2 l de llet
  • 1/2 l de nata
  • 200 g de rovell d'ou
  • 900 g de xocolata del 36%
  • Per la galeta de cacauet:
  • 100 g de cacauets
  • 100 g de farina fluixa
  • 100 g de mantega
  • 100 g de sucre de canya
  • Pel granissat d'albercoc:
  • puré d'albercoc
  • mel de flors
  • fulls de gelatina
  • - cacauets picats
  • orellanes picades
  • gerds
  • sal de Maldon

PREPARACIÓ

Per fer el granissat d'albercoc, barregeu en un cassó una mica de la polpa d'albercoc, la mel i els fulls de gelatina remullats.
Remeneu-ho i afegiu-hi la resta de la polpa. Deixeu-ho al congelador unes 10 o 12 hores.

A continuació, barregeu la farina, la mantega, el sucre de canya i la pols de cacauet en un bol. Deixeu-ho reposar a la nevera durant una hora i després feu-ho coure al forn.

Per fer la crema de xocolata, bulliu la nata, incorporeu-hi els rovells i deixeu-ho coure procurant que la temperatura no superi els 85 graus. Coleu-ho damunt de la cobertura de xocolata i deixeu-ho reposar un minut. Tot seguit, tritureu-ho i deixeu-ho reposar a la nevera unes 10 hores.

I ja per acabar, emplateu la crema de xocolata. Disposeu-hi a sobre la galeta esmicolada, els cacauets trinxats, la sal, les orellanes seques i el granissat. Podeu decorar el plat amb gerds.