Xili cheese burger

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Rovira
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Sagàs, Barcelona
  • Informació nutricional
    -Obre

    El xili i el bitxo contenen més vitamina C que els cítricsAmb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • 4 panets rodons amb crosta
  • 4 hamburgueses de vaca de 150 g cada una (sense sal ni pebre)
  • 4 talls de formatge cheddar barra de 15 g cada un
  • sal, pebre i oli
  • mostassa, quètxup... (opcional)
  • 160 g “enchilada”
  • Per fer el xili ("enchilada"):
  • 1/2 kg tomàquet madur (pelat)
  • 25 g xili chipotle (torrat i remullat)
  • 150 g ceba picada fina
  • 15 g all picat molt fi
  • 125 g mongeta negra o mongeta cuita
  • oli d'oliva
  • sal fina

PREPARACIÓ

Per començar, obriu el xili chipotle per la meitat, traieu-ne les llavors i les betes i torreu-lo en una paella sense oli. Quan estigui torrat, poseu-lo en un bol amb aigua per hidratar-lo.

Per fer l'“enchilada”, en una paella amb oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui transparent, afegiu-hi l'all picat i remeneu-ho bé. Quan tot estigui dauradet, poseu-hi el tomàquet ratllat i el xili chipotle tallat a trossos i deixeu-ho sofregir tot junt durant uns 15-20 minuts. Seguidament, poseu el sofregit en un bol, tritureu-lo amb el túrmix, torneu-lo a posar en un cassó, afegiu-hi les mongetes, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.

A continuació, en una paella amb una mica d'oli ben calent fregiu les hamburgueses, ja salpebrades. Quan estiguin dauradetes, poseu-hi el cheddar a sobre i deixeu-lo fondre al foc durant un parell de minuts.

Mentrestant, obriu els panets per la meitat i torreu-los al forn o la planxa.

I ja per acabar, poseu l'hamburguesa amb cheddar sobre la base del panet, cobriu-la amb l'"enchilada", afegiu-hi quètxup o mostassa, si voleu, tapeu-ho amb la part de dalt del panet i emboliqueu-ho amb paper sulfuritzat.

Anar al contingut