Xili cheese burger
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Oriol Rovira
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Sagàs, Barcelona
- Informació nutricional -Obre
El xili i el bitxo contenen més vitamina C que els cítricsAmb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- 4 panets rodons amb crosta
- 4 hamburgueses de vaca de 150 g cada una (sense sal ni pebre)
- 4 talls de formatge cheddar barra de 15 g cada un
- sal, pebre i oli
- mostassa, quètxup... (opcional)
- 160 g enchilada
- Per fer el xili ("enchilada"):
- 1/2 kg tomàquet madur (pelat)
- 25 g xili chipotle (torrat i remullat)
- 150 g ceba picada fina
- 15 g all picat molt fi
- 125 g mongeta negra o mongeta cuita
- oli d'oliva
- sal fina
PREPARACIÓ
Per començar, obriu el xili chipotle per la meitat, traieu-ne les llavors i les betes i torreu-lo en una paella sense oli. Quan estigui torrat, poseu-lo en un bol amb aigua per hidratar-lo.
Per fer l'enchilada, en una paella amb oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui transparent, afegiu-hi l'all picat i remeneu-ho bé. Quan tot estigui dauradet, poseu-hi el tomàquet ratllat i el xili chipotle tallat a trossos i deixeu-ho sofregir tot junt durant uns 15-20 minuts. Seguidament, poseu el sofregit en un bol, tritureu-lo amb el túrmix, torneu-lo a posar en un cassó, afegiu-hi les mongetes, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli ben calent fregiu les hamburgueses, ja salpebrades. Quan estiguin dauradetes, poseu-hi el cheddar a sobre i deixeu-lo fondre al foc durant un parell de minuts.
Mentrestant, obriu els panets per la meitat i torreu-los al forn o la planxa.
I ja per acabar, poseu l'hamburguesa amb cheddar sobre la base del panet, cobriu-la amb l'"enchilada", afegiu-hi quètxup o mostassa, si voleu, tapeu-ho amb la part de dalt del panet i emboliqueu-ho amb paper sulfuritzat.
Per fer l'enchilada, en una paella amb oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui transparent, afegiu-hi l'all picat i remeneu-ho bé. Quan tot estigui dauradet, poseu-hi el tomàquet ratllat i el xili chipotle tallat a trossos i deixeu-ho sofregir tot junt durant uns 15-20 minuts. Seguidament, poseu el sofregit en un bol, tritureu-lo amb el túrmix, torneu-lo a posar en un cassó, afegiu-hi les mongetes, rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure tot junt durant 5 minuts més.
A continuació, en una paella amb una mica d'oli ben calent fregiu les hamburgueses, ja salpebrades. Quan estiguin dauradetes, poseu-hi el cheddar a sobre i deixeu-lo fondre al foc durant un parell de minuts.
Mentrestant, obriu els panets per la meitat i torreu-los al forn o la planxa.
I ja per acabar, poseu l'hamburguesa amb cheddar sobre la base del panet, cobriu-la amb l'"enchilada", afegiu-hi quètxup o mostassa, si voleu, tapeu-ho amb la part de dalt del panet i emboliqueu-ho amb paper sulfuritzat.