Xebaquilla (Pastes dolces) - Marroc
- Programa: Karakia
- Cuina: Fadela i Najet El Amrouch, Sant Esteve de Palautordera
INGREDIENTS
- farina
- llevat
- ametlles
- sèsam
- mantega
- 2 ous
- safrà
- sal
- mel
- oli de gira-sol
- sahar (una mena d'aigua de gessamí)
PREPARACIÓ
En un bol, feu una massa amb tots els ingredients excepte la mel i el safrà.
Afegiu una mica d'aigua tèbia al bol. Això farà que us sigui més fàcil pastar-ho tot i aconseguir una massa fina i compacta.
Esteneu la massa amb un corró i, després, talleu-la a tires.
Doblegueu cada tira de massa com si fos un acordió, donant-hi una forma semblant a un llaç.
Fregiu aquestes pastes en una paella amb força oli de gira-sol i, un cop daurades, deixeu-les escórrer en un colador.
Escalfeu lleugerament la mel i tireu-la per sobre de les pastes fregides.
Escampeu-hi unes quantes llavors de sèsam i ja les tindreu a punt.
Afegiu una mica d'aigua tèbia al bol. Això farà que us sigui més fàcil pastar-ho tot i aconseguir una massa fina i compacta.
Esteneu la massa amb un corró i, després, talleu-la a tires.
Doblegueu cada tira de massa com si fos un acordió, donant-hi una forma semblant a un llaç.
Fregiu aquestes pastes en una paella amb força oli de gira-sol i, un cop daurades, deixeu-les escórrer en un colador.
Escalfeu lleugerament la mel i tireu-la per sobre de les pastes fregides.
Escampeu-hi unes quantes llavors de sèsam i ja les tindreu a punt.