Xebaquilla (Pastes dolces) - Marroc

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Fadela i Najet El Amrouch, Sant Esteve de Palautordera

INGREDIENTS

  • farina
  • llevat
  • ametlles
  • sèsam
  • mantega
  • 2 ous
  • safrà
  • sal
  • mel
  • oli de gira-sol
  • sahar (una mena d'aigua de gessamí)

PREPARACIÓ

En un bol, feu una massa amb tots els ingredients excepte la mel i el safrà.
Afegiu una mica d'aigua tèbia al bol. Això farà que us sigui més fàcil pastar-ho tot i aconseguir una massa fina i compacta.
Esteneu la massa amb un corró i, després, talleu-la a tires.
Doblegueu cada tira de massa com si fos un acordió, donant-hi una forma semblant a un llaç.
Fregiu aquestes pastes en una paella amb força oli de gira-sol i, un cop daurades, deixeu-les escórrer en un colador.
Escalfeu lleugerament la mel i tireu-la per sobre de les pastes fregides.
Escampeu-hi unes quantes llavors de sèsam i ja les tindreu a punt.

Anar al contingut