Xebaquilla (Llaços dolços) - Marroc

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Jamila Ben Said, Barcelona

INGREDIENTS

  • farina
  • ametlles
  • llevat
  • sèsam
  • mantega
  • 2 ous
  • safrà
  • sal
  • mel
  • oli de gira-sol
  • sahar (una mena d'aigua de gessamí)

PREPARACIÓ

Tritureu les ametlles fins que n'aconseguiu farina d'ametlla. Les quantitats dels ingredients dependran de la quantitat de pastes que vulguem fer; com a referència, normalment, se sol posar a parts iguals farina i farina d'ametlla.
En un bol, feu-hi una massa amb tots els ingredients excepte la mel i afegiu-hi una mica d'aigua tèbia. D'aquesta manera us serà més fàcil pastar-ho i obtindreu una massa fina i compacta. Quan estigui ben pastada, esteneu la massa amb un corró i, després, talleu-la a tires; doblegueu cada tira com si fos un acordió i doneu-hi una forma semblant a un llaç.
Fregiu aquests llaços en una paella amb força oli de gira-sol i, un cop daurats, deixeu-los escórrer en un colador.
Escalfeu la mel i tireu-la per sobre de les pastes fregides. Escampeu-hi unes quantes llavors de sèsam i ja ho tindreu a punt.