Xató fet a Sitges

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Antoni Rafecas
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Nansa, Sitges

INGREDIENTS

  • 2 escaroles blanques
  • 250 g de bacallà esqueixat
  • 250 g de tonyina
  • 4 seitons
  • 100 g d'olives arbequines Per a la salsa:
  • 100 g d'ametlles torrades
  • 60 g d'avellanes torrades
  • 2 seitons
  • 2 grans d'all
  • 4 nyores
  • un trosset de bitxo
  • 2 llesques de pa fregit
  • oli d'oliva
  • vinagre
  • sal

PREPARACIÓ

Per començar, poseu oli a escalfar en una paella. Després afegiu-hi el pa.

A l'hora, poseu l'all i el bitxo en una altra paella. Després poseu l'all, el bitxo, el pa i sal en un morter i piqueu-ho mentre hi afegiu les ametlles. Piqueu-ho bé fins que us quedi una pasta ben fina.

Aleshores incorporeu-hi la polpa de les nyores i les anxoves, i continueu picant-ho. Quan tingueu una pasta fina, afegiu-hi una mica de l'aigua de les nyores i oli mentre aneu lligant la salsa.

Per acabar, poseu escarola en un plat i afegiu-hi el bacallà dessalat, la tonyina i les olives al damunt.

Finalment afegiu-hi la salsa. I per decorar el plat, incorporeu-hi un parell d'anxoves.