Xató de Sitges

  • Programa: Cuina x solters
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • 1 escarola (ben blanca de dins)
  • 50 gr d'olives negres
  • 150 gr de bacallà esqueixat, dessalat i embolicat amb un drap de fil
  • Ventresca de tonyina en oli
  • Ceba tendra
  • Tomàquet d'amanir
  • Per al romesco: 5 tomàquets de pera, 150 gr d'avellanes torrades pelades, 150 gr d'ametlles pelades, 3 cabeces d'alls per escalivar-les, 1 gra d'all cru, 1 pot petit de polpa de pebrot "choricero", sal i pebre

PREPARACIÓ

Per fer el romesco:

Escalivem els tomàquets i els alls.

Pelem-los i ho triturem tot amb la polpa de pebrot "choricero" i tota la fruita seca.

Ho munteu amb oli d'oliva com si fos una maionesa.

Ho guardem al frigorífic amb una capa d'oli al damunt.

EL XATÓ:

1. Rebaixem una mica el romesco amb oli d'oliva. Hi afegim un rajolí de vinagre de xerès.

2. Netegem l'escarola i la barregem en un bol amb tots els ingredients del xató.

3. Hi incorporem la vinagreta de romesco i ho amalgamem tot molt bé. Llest per servir-ho i gaudir-ne.