Xató amb guacamole i magrana
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Marc Ribas
- Dificultat: Baixa
- Temps: Menys de 30 minuts
- Restaurant: Cuines
- Dieta: Per a embarassades
- Informació nutricional -Obre
L'alvocat és un fruit molt energètic, ric en greixos saludables i vitamina E.Amb la col·laboració de:
INGREDIENTS
- Ingredients per a 4 persones
- 1 escarola
- 1 alvocat
- 1 llima
- 1 tomàquet
- 1 magrana
- vinagre
- envinagrats
- anxoves
- bacallà esqueixat
- oli d'oliva verge extra
- pebre
- coriandre
- tabasco
PREPARACIÓ
- Fem el guacamole en un bol amb unes baretes. Per fer-lo, hi posem l'alvocat, el suc de mitja llima, dues cullerades de vinagre i la sal. Ho aixafem tot amb les baretes.
- Escaldem els tomàquets. Els fem la creu al cul i els escaldem amb aigua bullint uns 15 segons. Els refredem amb aigua amb gel, els pelem còmodament i en traiem la polpa. Tallem els tomàquet a tires i, després, a daus. Ho barregem amb la crema d'alvocat i hi acabem tirant el coriandre picat. Així, ja tenim la salsa.
- Després tallem la magrana pel mig. La piquem per desgranar-la.
- Netegem l'escarola. En tallem el cul i la posem a l'aigüera en remull. L'aigua ha de tenir unes gotes de lleixiu (apte per desinfectar l'aigua). L'esbandim, n'eliminem l'aigua centrifugant l'escarola i la col·loquem al plat.
- Esqueixem el bacallà. Ho posem tot al plat, junt amb les anxoves i el bròquil.