Xató amb guacamole i magrana

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Restaurant: Cuines
  • Informació nutricional
    +Obre

    L'alvocat és un fruit molt energètic, ric en greixos saludables i vitamina E.

INGREDIENTS

  • Ingredients per a 4 persones
  • 1 escarola
  • 1 alvocat
  • 1 llima
  • 1 tomàquet
  • 1 magrana
  • vinagre
  • envinagrats
  • anxoves
  • bacallà esqueixat
  • oli d'oliva verge extra
  • pebre
  • coriandre
  • tabasco

PREPARACIÓ

1- Fem el guacamole en un bol amb unes baretes. Per fer-lo, hi posem l'alvocat, el suc de mitja llima, dues cullerades de vinagre i la sal. Ho aixafem tot amb les baretes.



2- Escaldem els tomàquets. Els fem la creu al cul i els escaldem amb aigua bullint uns 15 segons. Els refredem amb aigua amb gel, els pelem còmodament i en traiem la polpa. Tallem els tomàquet a tires i, després, a daus. Ho barregem amb la crema d'alvocat i hi acabem tirant el coriandre picat. Així, ja tenim la salsa.



3- Després tallem la magrana pel mig. La piquem per desgranar-la.



4- Netegem l'escarola. En tallem el cul i la posem a l'aigüera en remull. L'aigua ha de tenir unes gotes de lleixiu (apte per desinfectar l'aigua). L'esbandim, n'eliminem l'aigua centrifugant l'escarola i la col·loquem al plat.



5- Esqueixem el bacallà. Ho posem tot al plat, junt amb les anxoves i el bròquil.