Xai confitat amb all suau

imatge de recurs
  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Daniel André
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Les Templiers, Cotlliure (Rosselló)

INGREDIENTS

  • una espatlla de xai
  • 500 g de llard d'ànec
  • 4 tomàquets
  • 4 patates
  • julivert arrissat
  • allioli
  • una cabeça d'alls
  • sal
  • pebre
  • farigola

PREPARACIÓ

Per començar, confiteu el xai en una cassó amb greix d'ànec calent durant una hora i 30 minuts.
A continuació, bulliu la patata sencera i amb pell en un cassó amb aigua i sal durant 30 minuts. Tot seguit, partiu un tomàquet per la meitat i poseu-lo en una safata per al forn. Afegiu-hi una mica de farigola, sal, pebre i oli i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 15 minuts. Mentrestant, confiteu l'all en un cassó amb oli d'oliva, sal, pebre i farigola durant 15 minuts a foc baix. Després, talleu la patata per la meitat, unteu-la amb una mica d'allioli i gratineu-la al forn. I ja, per acabar, emplateu el xai i disposeu les patates i els tomàquets al voltant.
Anar al contingut