Xai confitat amb all suau
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Daniel André
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Les Templiers, Cotlliure (Rosselló)
INGREDIENTS
- una espatlla de xai
- 500 g de llard d'ànec
- 4 tomàquets
- 4 patates
- julivert arrissat
- allioli
- una cabeça d'alls
- sal
- pebre
- farigola
PREPARACIÓ
Per començar, confiteu el xai en una cassó amb greix d'ànec calent durant una hora i 30 minuts.
A continuació, bulliu la patata sencera i amb pell en un cassó amb aigua i sal durant 30 minuts. Tot seguit, partiu un tomàquet per la meitat i poseu-lo en una safata per al forn. Afegiu-hi una mica de farigola, sal, pebre i oli i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 15 minuts. Mentrestant, confiteu l'all en un cassó amb oli d'oliva, sal, pebre i farigola durant 15 minuts a foc baix. Després, talleu la patata per la meitat, unteu-la amb una mica d'allioli i gratineu-la al forn. I ja, per acabar, emplateu el xai i disposeu les patates i els tomàquets al voltant.
A continuació, bulliu la patata sencera i amb pell en un cassó amb aigua i sal durant 30 minuts. Tot seguit, partiu un tomàquet per la meitat i poseu-lo en una safata per al forn. Afegiu-hi una mica de farigola, sal, pebre i oli i deixeu-ho coure al forn a 180 graus durant 15 minuts. Mentrestant, confiteu l'all en un cassó amb oli d'oliva, sal, pebre i farigola durant 15 minuts a foc baix. Després, talleu la patata per la meitat, unteu-la amb una mica d'allioli i gratineu-la al forn. I ja, per acabar, emplateu el xai i disposeu les patates i els tomàquets al voltant.