Xai amb patata del bufet

  • Programa: Cuines amb Marc Ribas
  • Cuina: Oriol Llavina
  • Dificultat: Mitjana
  • Temps: Més d'una hora
  • Restaurant: El cigró d'or, Vilafranca del Penedès
  • Informació nutricional
    -Obre

    El xai és un dels aliments més rics en zinc, aquest mineral es fonamental durant el creixement.Amb la col·laboració de:STICSA

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 2 espatlles de xai lletó
  • 2 cebes
  • 1 cabeça d'alls
  • 1 got de xarel•lo
  • 2 fulles de llorer
  • 10 grans de ginebró
  • 3 patates del bufet mitjanes
  • 80 g de mantega
  • 25 g de nata líquida
  • oli
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu l'espatlla de xai, poseu-la en una llauna al forn prèviament preescalfat a 200 graus i deixeu-la enrossir durant uns 20 minuts. Tot seguit, afegiu-hi la ceba tallada, la cabeça d'alls oberta per la meitat, les herbes, el ginebró i el vi, i deixeu-la coure 20 minuts més al forn.

Quan estigui tot ben enrossit, tireu-hi un got d'aigua i seguiu coent el xai al forn a 120 graus durant una hora i mitja aproximadament. Després, retireu el xai del forn, desosseu-lo, emboliqueu-lo amb paper film com si fos un caneló i deixeu-lo refredar a la nevera durant 24 hores.

Tot seguit, coleu tot el suc que us ha deixat el xai a la llauna del forn i deixeu-lo reduir en un cassó al foc durant uns 5 o 10 minuts, fins que obtingueu una textura de salsa.

Per fer el puré de patata, bulliu les patates amb pell i senceres en una olla amb aigua i molta sal. Un cop cuites, peleu-les, poseu-les en el got del batedor, afegiu-hi la mantega i la nata i tritureu-ho. Finalment, corregiu-ho de sal i pebre.

I ja per acabar, traieu el xai de la nevera , escalfeu-lo al microones durant un minut i mig amb una culleradeta d'aigua i talleu-lo a rondanxes. Finalment, poseu el puré de patata al fons del plat i col•loqueu-hi un tall de xai al damunt. Salseu-ho.
Anar al contingut