Xai amb carxofes

  • Programa: Cuines
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Fonda Alcalà

INGREDIENTS

  • 800 g de carn de xai
  • 1 ceba
  • 6 grans d'all
  • 1 tomàquet madur
  • oli d'oliva
  • 1 got de vi blanc
  • orenga
  • 100 g de pèsols
  • 4 carxofes
  • 100 g de pastanaga
  • brou de carn
  • sal i pebre
  • farina
  • suc de llimona

PREPARACIÓ

Per començar, salpebreu i enfarineu els talls de xai (preferentment de cuixa). Tot seguit, fregiu-los en una paella amb oli calent.
Quan ja estiguin una mica daurats, traieu-los de la paella i poseu-los en una cassola. A continuació, comenceu a preparar el sofregit en la mateixa paella en què heu fregit el xai, però abans, traieu-ne l'oli que sobri. Sempre a foc molt lent, daureu primer la ceba picada, i després els grans d'all també trinxats. Un cop ho tingueu ben daurat, afegiu-hi dues cullerades de salsa de tomàquet, deixeu-lo fer una mica i tireu-hi el vi, que haureu de deixar reduir uns 5 minuts aproximadament. Diluïu el sofregit amb un raig de brou de xai i tireu-lo a la cassola, juntament amb els talls de xai. Tot seguit, cobriu-ho amb la resta de brou, poseu-hi orenga, i tireu-hi els pèsols i les pastanagues tallades a rodanxes. Deixeu-ho coure a foc lent uns 45 minuts i ja per acabar, poseu-hi les carxofes, prèviament fregades amb suc de llimona per evitar que s'ennegreixin. Feu-ho coure 15 minuts més i ja ho podreu servir.