Xai amb carxofes
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Fonda Alcalà
INGREDIENTS
- 800 g de carn de xai
- 1 ceba
- 6 grans d'all
- 1 tomàquet madur
- oli d'oliva
- 1 got de vi blanc
- orenga
- 100 g de pèsols
- 4 carxofes
- 100 g de pastanaga
- brou de carn
- sal i pebre
- farina
- suc de llimona
PREPARACIÓ
Per començar, salpebreu i enfarineu els talls de xai (preferentment de cuixa). Tot seguit, fregiu-los en una paella amb oli calent.
Quan ja estiguin una mica daurats, traieu-los de la paella i poseu-los en una cassola. A continuació, comenceu a preparar el sofregit en la mateixa paella en què heu fregit el xai, però abans, traieu-ne l'oli que sobri. Sempre a foc molt lent, daureu primer la ceba picada, i després els grans d'all també trinxats. Un cop ho tingueu ben daurat, afegiu-hi dues cullerades de salsa de tomàquet, deixeu-lo fer una mica i tireu-hi el vi, que haureu de deixar reduir uns 5 minuts aproximadament. Diluïu el sofregit amb un raig de brou de xai i tireu-lo a la cassola, juntament amb els talls de xai. Tot seguit, cobriu-ho amb la resta de brou, poseu-hi orenga, i tireu-hi els pèsols i les pastanagues tallades a rodanxes. Deixeu-ho coure a foc lent uns 45 minuts i ja per acabar, poseu-hi les carxofes, prèviament fregades amb suc de llimona per evitar que s'ennegreixin. Feu-ho coure 15 minuts més i ja ho podreu servir.
Quan ja estiguin una mica daurats, traieu-los de la paella i poseu-los en una cassola. A continuació, comenceu a preparar el sofregit en la mateixa paella en què heu fregit el xai, però abans, traieu-ne l'oli que sobri. Sempre a foc molt lent, daureu primer la ceba picada, i després els grans d'all també trinxats. Un cop ho tingueu ben daurat, afegiu-hi dues cullerades de salsa de tomàquet, deixeu-lo fer una mica i tireu-hi el vi, que haureu de deixar reduir uns 5 minuts aproximadament. Diluïu el sofregit amb un raig de brou de xai i tireu-lo a la cassola, juntament amb els talls de xai. Tot seguit, cobriu-ho amb la resta de brou, poseu-hi orenga, i tireu-hi els pèsols i les pastanagues tallades a rodanxes. Deixeu-ho coure a foc lent uns 45 minuts i ja per acabar, poseu-hi les carxofes, prèviament fregades amb suc de llimona per evitar que s'ennegreixin. Feu-ho coure 15 minuts més i ja ho podreu servir.