Xai amb agràs i cireres

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Gerard Solís
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: El Racó, Sant Climent de Llobregat

INGREDIENTS

  • 12 costelles de xai sense tallar
  • 600 g de cireres
  • 1 got d'agràs
  • 1 cullerada de llard
  • 1 tasseta d'oli d'oliva
  • sal i pebre
  • puré de patates o de castanyes (opcional)

PREPARACIÓ

Per començar, poseu unes quantes cireres sense cua ni pinyol en un bol i tritureu-les amb el túrmix.
Després, passeu aquesta polpa per un colador i reserveu-la.

A continuació, talleu les costelles en grups de tres, salpebreu-les i fregiu-les en una paella amb llard i una mica d'oli. Quan estiguin ben daurades, amb la mateixa paella, poseu-les a coure al forn durant 10 minuts a 200 graus. Seguidament, retireu les costelles de la paella i reserveu-les.

Per fer la salsa de cireres, a la paella de les costelles, poseu-hi les cireres senceres i l'agràs i deixeu-ho coure durant un parell de minuts. Tot seguit, afegiu-hi la polpa de cirera i deixeu-ho coure una estona més.

I ja per acabar, emplateu una mica de puré al centre del plat, poseu-hi les costelles a sobre, les cireres pel voltant i salseu-ho tot amb la salsa de cireres.