Xacri (Postres de mill, iogurt i fruita) - Dakar, Senegal
- Programa: Karakia
- Cuina: Moussa Seye, Lleida
INGREDIENTS
- 6-8 cullerades de cuscús de mill
- 3-4 iogurts naturals
- 1 pot de llet evaporada
- 6-8 cullerades de sucre
- 2-3 peces de fruita
- sucre de vainilla
- panses de Corint
PREPARACIÓ
En un bol de mida grossa, poseu-hi els iogurts, el sucre, la llet evaporada i una mica de sucre vainillat per aromatitzar-ho. Remeneu-ho.
Peleu la fruita que vulgueu i talleu-la a trossets petits. Per al xacri va bé qualsevol fruita sempre que no sigui àcida. En Moussa fa posar-hi poma i plàtan.
Feu coure el cuscús de mill (prepareu-lo de la mateixa manera que faríeu un arròs bullit). Un cop cuit, passeu-lo per sota l'aixeta perquè es refredi mentre el remeneu amb una cullera perquè els grans de cuscús quedin poc compactes.
Afegiu el cuscús al bol del iogurt i la llet. Remeneu-ho perquè no hi quedin grumolls de mill i aneu-hi afegint, de mica en mica, els bocins de fruita i unes quantes panses.
Deixeu-ho refredar dins la nevera fins al moment de servir.
Peleu la fruita que vulgueu i talleu-la a trossets petits. Per al xacri va bé qualsevol fruita sempre que no sigui àcida. En Moussa fa posar-hi poma i plàtan.
Feu coure el cuscús de mill (prepareu-lo de la mateixa manera que faríeu un arròs bullit). Un cop cuit, passeu-lo per sota l'aixeta perquè es refredi mentre el remeneu amb una cullera perquè els grans de cuscús quedin poc compactes.
Afegiu el cuscús al bol del iogurt i la llet. Remeneu-ho perquè no hi quedin grumolls de mill i aneu-hi afegint, de mica en mica, els bocins de fruita i unes quantes panses.
Deixeu-ho refredar dins la nevera fins al moment de servir.