Wyśmienita ćwikła (Salsa de remolatxa) - Polònia

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Izabella Kasprzyk-Obołończyk, Arenys de Mar

INGREDIENTS

  • Per a 5 persones:
  • 4-5 remolatxes cuites
  • 2-3 cullerades de pasta de rave picant
  • 1 cullerada de llavors de comí
  • llimona
  • vi negre
  • pebre negre
  • sal

PREPARACIÓ

Peleu les remolatxes tenint força cura, ja que taquen molt. Un cop pelades, ratlleu-les.
Passeu per la paella una cullerada generosa de llavors de comí i després matxuqueu-les en un morter. Afegiu-les a la remolatxa ratllada i amaniu-ho amb el suc de mitja llimona. Remeneu-ho i salpebreu-ho al vostre gust.
Després, afegiu-hi un parell de cullerades de pasta de rave picant; si us agrada més fort de gust, afegiu-ne una mica més. Remeneu-ho i aboqueu-hi una mica menys de mig got de vi negre. Torneu-ho a remenar, tasteu-ho i rectifiqueu-ho amb condiments si convé: més rave picant, més sal...
Deixeu-ho refredar a la nevera fins al moment de servir.
Aquesta salsa es pot guardar a la nevera durant 2 o 3 dies en un recipient tancat.