Wok de verdures

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys de 30 minuts
  • Informació nutricional
    +Obre

    Les verdures són lleugeres, riques en aigua, fibra, vitamines i minerals. Se n'han de prendre, com a mínim, dues racions al dia.

INGREDIENTS

  • 1 api-rave
  • un manat de bledes
  • 2 cebes tendres
  • 8 alls tendres
  • 2 pastanagues
  • 4 espàrrecs verds
  • romaní
  • 150 g de xiitake fresc
  • 200 g d'ametlla Marcona crua pelada
  • aigua mineral
  • oli verge extra d'oliva
  • sal
  • una llimona
  • alfàbrega fresca
  • all

PREPARACIÓ

- Pelem i tallem l'api-rave a rodanxes molt fines. Les deixem en aigua i suc de llimona perquè no s'oxidi.



- Després les tornem a tallar en espiral i les anem posant una altra vegada en aigua i suc de llimona.



- Tallem ceba i els alls tendres a la juliana. Enrotllem les fulles de les bledes i les tallem ben fines. Tallem la pastanaga i els espàrrecs verds a tires amb el pelador. Tallem el xiitake fresc a quadradets.



- Escaldem un gra d'all amb una mica d'aigua bullint, el tallem per la meitat i li traiem el germinat de dins, així evitarem que ens torni.



- Per fer la crema agafem les ametlles i les barregem amb aigua mineral, un raig d'oli d'oliva, l'all escaldat i sal. I ho triturem fins que quedi molt fi, amb textura de crema, i ho reservem.



- Escaldem les verdures. Les posem en aigua bullint i les deixem 3 minuts. Les traiem i els tallem la cocció en aigua i sal.



- En un wok, hi posem un raig d'oli i una branqueta de romaní. Saltem el romaní un parell de minuts. El traiem i hi afegim totes les verdures escorregudes. Al cap d'un minut hi afegirem el xiitake i un got d'aigua. Tapem el wok, i un minut després hi incorporem la crema d'ametlles que teníem reservada. Ho remenem amb cura.



- Piquem l'alfàbrega i l'hi tirem per sobre. Ho servim.