Wojapi (Compota de fruites del bosc) - Estats Units

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Kendall Old Elk, Tarragona

INGREDIENTS

  • maduixes
  • gerds
  • nabius
  • groselles
  • farina
  • sucre

PREPARACIÓ

Aquestes postres, que al nord dels Estats Units es fan amb una sola fruita, el saskatoon berry, es poden fer amb qualsevol altra fruita del bosc, com les que en Kendall ens proposa. El més important és que la fruita sigui ben madura. Si no ho és prou, es pot deixar unes quantes hores amb una mica de sucre. En un cassó, feu coure a foc molt fluix les diferents fruites, senceres o a bocins. S'han de coure amb la mateixa aigua que deixin anar. Remeneu-ho sovint, perquè això ajudarà que les fruites es vagin desfent. Quan vegueu que ja han tret tota l'aigua, i abans que es redueixi, afegiu-hi unes quantes culleradetes de farina sense parar de remenar, per espessir la barreja. Ha de tenir la consistència d'una crema. Quan aconseguiu la textura adequada, apagueu el foc, tapeu el cassó i deixeu-ho reposar. Aquesta compota se serveix calenta o a temperatura ambient.

Anar al contingut