Witloof soep (Sopa d'endívies) - Bèlgica

  • Programa: Karakia
  • Cuina: Patrick Jaques, Barcelona

INGREDIENTS

  • Per a 6 persones:
  • 500 g d'endívies
  • 300 g de patates Bintje
  • 3 porros
  • 1,5 l de llet
  • mantega
  • crema de llet
  • curri en pols
  • julivert
  • pebre
  • sucre
  • sal

PREPARACIÓ

Renteu i talleu les endívies i els porros a tires. Poseu 3 cullerades de mantega en una olla a foc lent; quan la mantega comenci a espurnejar, aboqueu-hi les tires d'endívies. Remeneu-ho un parell de minuts amb una espàtula de fusta. Després, afegiu-hi els porros i deixeu que cogui tot junt durant uns 6 minuts. Remeneu-ho de tant en tant.
Peleu les patates i talleu-les a rodanxes no gaire gruixudes, de més o menys mig cm.
Poseu la llet en un cassó perquè es vagi escalfant.
Condimenteu les endívies i els porros de l'olla amb una culleradeta de curri en pols i aboqueu-hi la llet ben calenta. Quan torni a arrencar el bull, afegiu a l'olla les patates, una culleradeta de sal i un parell de pessics de sucre. Deixeu-ho coure durant uns 40 minuts sense tapar l'olla i aneu-ho remenant de tant en tant.
Rectifiqueu la sopa de sal i pebre i afegiu a l'olla un parell de cullerades de crema de llet.
Aixafeu les patates contra les vores de l'olla, sempre fent servir una cullera o forquilla de fusta, fins que quedin desfetes. Trinxeu una mica de julivert. Aboqueu la sopa a la sopera que portareu a taula i escampeu-hi per sobre el julivert trinxat.
Serviu-la ben calenta.

Anar al contingut