Whitebait patties (Truites de xanguet) - Nelson, Nova Zelanda

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Pip Manley, Sitges

INGREDIENTS

  • 1/2 kg de xanguet
  • 5 ous
  • mantega
  • 1 sobre de llevat en pols
  • sal (opcional)
  • llimona (opcional)

PREPARACIÓ

Poseu els ous en un bol de mida grossa i bateu-los. Afegiu-hi una cullerada de llevat en pols i torneu a batre-ho perquè s'hi desfaci.
Aboqueu els xanguets al bol, remeneu-ho una mica perquè els xanguets quedin amarats de l'ou batut i deixeu-ho reposar una estoneta.
Poseu una paella al foc amb un tros de mantega. Quan s'hagi fos, aboqueu-hi un cullerot de la barreja d'ou i xanguets i feu-ne una truita aplanada. De fet, a la barreja hi ha d'haver més xanguet que ou, que només serveix de "compactador" dels xanguets.
Aneu fent truites fins que s'acabi el xanguet.
Si voleu que aquestes truites us quedin més denses, podeu afegir una mica de farina a la barreja, en el moment que hi poseu el llevat en pols.
Manteniu les truites calentes tapant la safata on les teniu amb una mica de paper d'alumini. També les podeu reescalfar amb un cop de forn abans de portar-les a taula.
A Nova Zelanda, les whitebait patties se solen menjar entremig de dues llesques de pa de motlle. Qui ho vulgui, s'hi pot posar un polsim de sal per sobre i unes gotes de suc de llimona.
Serviu-les amb alguna amanida, com les que va fer la Pip (Garden salad o Avocado salat; vegeu-ne recepta a part).