W.O. Mitchell's pancakes (Pancakes d'en W.O. Mitchell) - Canadà

  • Programa: Karakia
  • Cuiner: Lisa Mitchell, Gavà

INGREDIENTS

  • Per a uns 20 pancakes:
  • 2 tasses de farina blanca
  • 2 cullerades de llevat en pols
  • 1 culleradeta de sal
  • 2 ous
  • 2 tasses de llet
  • 4 culleradetes de mantega
  • 2 cullerades de Roger's Golden Syrup (es pot substituir per xarop d'auró o per mel)

PREPARACIÓ

Barregeu en un bol els ingredients secs, és a dir, la farina, el llevat i la sal. En un altre bol barregeu els humits, o sigui, els ous i la llet.
Desfeu una mica de mantega amb el microones i afegiu-la al bol dels ingredients humits. Després, poseu-hi el xarop d'auró o la mel. Remeneu-ho bé i aboqueu-ho al bol de la farina. Torneu-ho a remenar fins que no hi hagi cap grumoll. La massa us ha de quedar amb la consistència d'una crema lleugera, ni massa espessa ni massa líquida.
Unteu amb una mica de mantega la planxa on coureu els pancakes (o, si no, una paella ben nova). Quan la planxa sigui calenta aneu-hi abocant la massa en porcions. Una bona mesura per abocar la massa és fer servir una tassa de cafè, però de les que no són excessivament petites (de mida de tallat, podríem dir).
Observareu que a la superfície de cada pancake s'hi formen unes bombolletes fines. Quan aquestes bombolletes deixin de formar-se és l'hora de girar els pancakes. Us han de quedar daurats per tots dos costats.
El més tradicional és prendre els pancakes amb una mica de mantega i xarop d'auró per sobre, però els podeu menjar com vulgueu: sols, untats amb iogurt natural, sucre morè i canyella, amb melmelada, amb "crème fraîche"... com us vinguin més de gust.