Vitello tonnato (vedella amb salsa de tonyina)

INGREDIENTS

  • 1 tros de tall rodó de vedella d'uns 750 g
  • 1 ceba
  • 75 cc de vi blanc sec
  • 1 fulla de llorer
  • 1 tomàquet
  • sal i pebre mòlt
  • 200 g de salsa maionesa
  • 1 llauna petita de tonyina
  • 1 llimona (3 c. sop. de suc)
  • 40 g de tàperes
  • julivert picat

PREPARACIÓ

1. Es posa a coure la carn sense lligar i salpebrada en una olla amb aigua freda que la cobreixi, amb la ceba pelada i tallada a quarts, el vi, el tomàquet sencer i la fulla de llorer. Ha de coure a foc moderat uns 50 minuts. Si a mitja cocció li falta una mica de líquid, s'hi pot afegir aigua calenta.

2. Quan la carn està cuita, s'escorre i s'espera que estigui completament freda per tallar-la a làmines fines. Va molt bé el ganivet elèctric.

3. Es prepara la salsa barrejant a la maionesa, la tonyina esmicolada, el suc de llimona i el julivert. Ha de quedar una salsa una mica líquida. La carn se serveix en una plàtera plana, procurant que la salsa la cobreixi bé. Les tàperes, s'escampen pel damunt. Aquesta carn se serveix completament freda.