Vinagreta de fredolics
Ceps en conserva

  • Programa: La cuina de l'Isma
  • Cuiner: Isma Prados
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora

INGREDIENTS

  • Vinagreta de fredolics
  • (per conservar)
  • grans de mostassa
  • fulles de llorer
  • grans de pebre
  • orenga seca
  • 2 pebrots picants
  • 1 cabeça d'alls
  • pebre vermell mòlt
  • aigua
  • vinagre de sidra suau
  • oli d'oliva
  • Ceps en conserva
  • ceps
  • oli d'oliva verge
  • aigua

PREPARACIÓ

Vinagreta de fredolics
1. Posem una cassola a foc fort amb un bon raig d'oli, que ens serveixi per transmetre tots els aromes que hi posarem a dins.

2. Afegim ara els grans d'all amb la seva pell, perquè es vagin daurant.

3. Comencem a afegir les herbes aromàtiques: les fulles de llorer, els grans de pebre, el pebrot picant, els grans de mostassa i una punteta de pebre vermell molt.

4. Ara aboquem tots els fredolics i ja podem abaixar el foc. Afegim una mica d'aigua i els tapem.

5. Una vegada tinguem ben suats els fredolics, hi afegim un raig de vinagre de sidra, encara que no gaire. Ho deixem 4 minutets més al foc, perquè s'acabi d'integrar bé el sabor del vinagre dins d'aquesta conserva de bolets.

6. Acabem omplint els pots ben nets que ja tenim preparats per fer la conserva.

Ceps en conserva
1. Posem els ceps en un cassó i hi posem oli fins tapar-los. A continuació posem el cassó a foc molt fluix, durant vint minuts, sense sal.

2. Un cop els tenim fets els posem en un pot i els acabem de cobrir amb oli.

En tots dos casos, quan acabem una conserva d'aquest tipus, la tapem i la posem al bany maria, perquè segurament en el pot queden algunes bossetes d'aire que poden arribar a malmetre la conserva. Escalfarem el pot però no el courem: l'aire sortirà del pot i quan el refredem no tornarà a entrar dins perquè hi ha una contractació dels materials que els segella.

Posem una cassola amb aigua al foc, que no vagi gaire fort, amb una superfície de metall a la base que concentri la temperatura. L'aigua ha d'arribar, al menys, fins a la meitat de l'alçada del pot i no pot bullir mai de la vida.
Quan la conserva estigui feta, s'ha de guardar en un lloc fosc i fresc. En recordeu-vos de posar la data en que la conserva ha estat feta.