Vieires saltades amb ceps i arròs amb safrà
- Programa: Cuines amb Marc Ribas
- Cuina: Josep Muniesa
- Dificultat: Mitjana
- Temps: Menys d'una hora
- Restaurant: Via Veneto, Barcelona
INGREDIENTS
- 12 vieires
- 6 ceps
- suc de julivert
- cruixent de formatge parmesà
- vinagre balsàmic Per a l'arròs de safrà:
- 100 g d'arròs bomba
- 1/2 l de brou de gallina
- 1 escalunya
- peus de ceps
- safrà
- oli d'oliva
- formatge parmesà
- cibulet
- 1 got de vi blanc
PREPARACIÓ
Per començar, sofregiu l'escalunya picada i els peus de ceps picats en un cassó amb oli.
Després, afegiu-hi l'arròs, el safrà i el brou de gallina, que prèviament haureu escalfat. Deixeu-ho coure uns 15 minuts i aneu-hi afegint el brou a poc a poc. Mentrestant, reduïu el vinagre balsàmic en un cassó fins que quedi amb una textura de xarop. A continuació, salteu en una paella amb oli les vieires i els ceps tallats per la meitat amb una mica d'escalunya picada i el cibulet picat. Tot seguit, lligueu l'arròs amb el formatge parmesà i el cibulet picat. Remeneu-ho bé. I ja per acabar, emplateu l'arròs al centre del plat amb l'ajuda d'un motllo cilíndric. Disposeu els ceps i les vieires al voltant. Col·loqueu el cruixent de formatge sobre l'arròs i decoreu el plat amb el suc de julivert i la reducció de vinagre balsàmic.
Després, afegiu-hi l'arròs, el safrà i el brou de gallina, que prèviament haureu escalfat. Deixeu-ho coure uns 15 minuts i aneu-hi afegint el brou a poc a poc. Mentrestant, reduïu el vinagre balsàmic en un cassó fins que quedi amb una textura de xarop. A continuació, salteu en una paella amb oli les vieires i els ceps tallats per la meitat amb una mica d'escalunya picada i el cibulet picat. Tot seguit, lligueu l'arròs amb el formatge parmesà i el cibulet picat. Remeneu-ho bé. I ja per acabar, emplateu l'arròs al centre del plat amb l'ajuda d'un motllo cilíndric. Disposeu els ceps i les vieires al voltant. Col·loqueu el cruixent de formatge sobre l'arròs i decoreu el plat amb el suc de julivert i la reducció de vinagre balsàmic.