Vieires saltades amb ceps i arròs amb safrà

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Muniesa
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Via Veneto, Barcelona

INGREDIENTS

  • 12 vieires
  • 6 ceps
  • suc de julivert
  • cruixent de formatge parmesà
  • vinagre balsàmic Per a l'arròs de safrà:
  • 100 g d'arròs bomba
  • 1/2 l de brou de gallina
  • 1 escalunya
  • peus de ceps
  • safrà
  • oli d'oliva
  • formatge parmesà
  • cibulet
  • 1 got de vi blanc

PREPARACIÓ

Per començar, sofregiu l'escalunya picada i els peus de ceps picats en un cassó amb oli.
Després, afegiu-hi l'arròs, el safrà i el brou de gallina, que prèviament haureu escalfat. Deixeu-ho coure uns 15 minuts i aneu-hi afegint el brou a poc a poc. Mentrestant, reduïu el vinagre balsàmic en un cassó fins que quedi amb una textura de xarop. A continuació, salteu en una paella amb oli les vieires i els ceps tallats per la meitat amb una mica d'escalunya picada i el cibulet picat. Tot seguit, lligueu l'arròs amb el formatge parmesà i el cibulet picat. Remeneu-ho bé. I ja per acabar, emplateu l'arròs al centre del plat amb l'ajuda d'un motllo cilíndric. Disposeu els ceps i les vieires al voltant. Col·loqueu el cruixent de formatge sobre l'arròs i decoreu el plat amb el suc de julivert i la reducció de vinagre balsàmic.