Vieires amb vinagreta d'ou

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Antoni Sánchez
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: La Solana , La Foradada

INGREDIENTS

  • 8 vieires
  • Per a la vinagreta:
  • 1 ou dur
  • 1 tòfona
  • sal i pebre
  • 1 tasseta de vinagre de poma
  • Per al caramel:
  • 150 cl de suc de mandarina
  • gotes de suc de llimona
  • 40 g de sucre
  • 1 culleradeta de glucosa
  • cibulet
  • oli d'oliva

PREPARACIÓ

Per fer el caramel, poseu en un cassó el suc de mandarina, el suc de llimona, el sucre i la glucosa i deixeu-ho reduir.
A continuació, poseu en un bol l'ou dur, la tòfona, el pebre en pols, la sal i dues parts d'oli per una de vinagre de poma. Tritureu-ho amb l'ajuda d'un túrmix.

Tot seguit, daureu les vieires sense closca en una paella amb l'oli ben roent.

I ja per acabar, emplateu les vieires i tireu-hi per sobre la vinagreta d'ou. Poseu una mica de caramel al cantó i guarniu el plat amb una mica de cibulet.