Vieires al forn

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Joan Clotet
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Paco Meralgo, Barcelona
  • Informació nutricional
    +Obre

    Aquest plat és ric en àcids grasos insaturats, característica que el fa molt beneficiós per al sistema cardiovascular.

INGREDIENTS

  • 4 vieires
  • 1 ceba mitjana
  • 100 g de pernil
  • 1 tomàquet madur
  • oli d'oliva
  • vi blanc sec
  • sal i pebre
  • pa de motlle ratllat
  • julivert picat

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu el tomàquet tallat a daus.

Mentrestant, en un cassó amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada.

Quan estigui rossa, afegiu-hi el tomàquet sofregit, deixeu-ho coure uns 5 minuts, poseu-hi el pernil picat i rectifiqueu-ho de sal i deixeu-ho coure una estona més.

A continuació, poseu les vieires en una safata, salpebreu-les, amaniu-les amb una mica d'oli i vi blanc i deixeu-les coure al forn uns 5 minuts a 160 graus.

Tot seguit, cobriu-les amb el sofregit de ceba i tomàquet, poseu-hi una mica de pa de motlle ratllat i julivert picat a sobre i torneu-les a posar al forn a gratinar durant 5 minuts més, a 180 graus.