Vieires al forn amb escalunyes

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Massana
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Massana, Girona

INGREDIENTS

  • 8 vieires
  • escalunyes
  • 1 got de vi blanc
  • oli d'oliva verge
  • sal
  • pebre negre Per guarnir:
  • 2 patates
  • canyella
  • oli d'oliva
  • farina
  • sal
  • 2 porros

PREPARACIÓ

Per començar, poseu les vieires netes en una safata per al forn, saleu-la, afegiu-hi oli d'oliva, escalunya picada, pebre i vi blanc.
A continuació, en una altra safata poseu-hi la patata pelada i tallada a daus amb l'oli, la sal i la canyella. Tot seguit, enforneu les dues safates alhora a uns 200 graus. Les vieires trigaran uns 10 minuts i la patata una mica més. Mentrestant, talleu el porro en rodanxes, saleu-lo, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella amb oli. I ja per acabar, emplateu la vieira sense closca, les patates i el porro i incorporeu-hi una mica del suc que ha quedat a la closca de la vieira.