Vieires al forn amb ceba dolça

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Pere Massana
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Massana, Girona

INGREDIENTS

  • 8 vieires
  • 1 ceba de Figueres
  • 1 porro
  • 1 patata monalisa
  • 1 gotet de vi blanc
  • oli d'oliva verge
  • sal i pebre
  • farina

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli sofregiu la ceba picada. Quan estigui ben daurada, retireu-la i reserveu-la.
A continuació, poseu les vieires en un safata, amaniu-les amb l'oli d'oliva i el vi blanc, cobriu-les amb la ceba sofregida, rectifiqueu-les de sal i pebre i deixeu-les coure al forn durant 10 minuts a 180 graus.

Mentrestant, en un cassó amb oli d'oliva confiteu la patata, tallada a làmines ben fines, durant uns 25 minuts.

Tot seguit, talleu el porro a la juliana, enfarineu-lo i fregiu-lo en una paella amb oli abundant i ben calent.

I ja per acabar, emplateu les patates al centre del plat, poseu-hi les vieires sense closca a sobre, cobriu-les amb el porro fregit i salseu-ho tot amb l'oli de les vieires.