Vieira a la planxa amb rossinyols

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Josep Nicolau
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Rosal 34, Barcelona

INGREDIENTS

  • 4 vieires
  • 150 g de rossinyols
  • 1/2 l de fumet
  • 1 tasseta d'oli
  • 1 nou de mantega
  • sal, pebre
  • porradell
  • sal Maldon

PREPARACIÓ

Per començar, en una paella amb una mica d'oli ben calent, salteu els rossinyols tallats per la meitat i rectifiqueu-ho de sal.

Mentrestant, en un cassó escalfeu el fumet i quan els rossinyols estiguin daurats, afegiu-los al fumet juntament amb la mantega i una mica de porradell picat.

Tot seguit, remeneu-ho bé i deixeu-ho reduir.

A continuació, en una altra paella ben calenta i sense oli fregiu les vieires tallades a rodanxes.

Quan estiguin daurades, afegiu-hi un raig d'oli, una mica de sal i pebre, una mica de porradell picat i retireu-ho del foc.

I ja per acabar emplateu els talls de vieira i poseu-hi al costat els rossinyols amb la seva salsa de la cocció.