Victoria's sponge sandwich (Pa de pessic Reina Victòria) - Derbyshire, Anglaterra, Regne Unit
- Programa: Karakia
- Cuina: Robert Hooworth, Sils
INGREDIENTS
- 175 g de farina
- 175 g de mantega
- 175 g de sucre
- 3 ous
- 2 culleradetes de llevat en pols
- sucre glacé per guarnir
- Per la "lemon curd" (crema de llimona per farcir):
- 100 g de mantega
- 175 g de sucre
- 3 llimones
- 2 ous
- 1 rovell d'ou
PREPARACIÓ
Preescalfeu el forn.
Barregeu tots els ingredients fins que noteu que no hi ha cap grumoll. Aboqueu la massa en un motlle i enforneu-ho durant uns 25-35 minuts, a 180º.
Abans de desemmotllar el pa de pessic, punxeu-lo per comprovar si ja és cuit. Deixeu-lo refredar i obriu-lo per la meitat per poder-lo farcir.
Per preparar la crema de llimona, escorreu les llimones i ratlleu-ne les pells, procurant que no hi hagi la part blanca, que amargueja.
En una cassó i amb el foc al mínim, barregeu-hi la mantega, el sucre, el suc de llimona i la ratlladura. Quan la mantega estigui ben desfeta, afegiu a la barreja els ous sencers i, a més, un rovell d'ou. Remeneu-ho constantment perquè els ous no quallin massa de pressa i controleu el foc, ja que la barreja no ha d'arribar a bullir. Quan aquesta barreja tingui una textura cremosa, retireu-la del foc i deixeu-la refredar.
Un cop freda, farciu el pa de pessic i espolseu-hi sucre glacé per sobre.
Barregeu tots els ingredients fins que noteu que no hi ha cap grumoll. Aboqueu la massa en un motlle i enforneu-ho durant uns 25-35 minuts, a 180º.
Abans de desemmotllar el pa de pessic, punxeu-lo per comprovar si ja és cuit. Deixeu-lo refredar i obriu-lo per la meitat per poder-lo farcir.
Per preparar la crema de llimona, escorreu les llimones i ratlleu-ne les pells, procurant que no hi hagi la part blanca, que amargueja.
En una cassó i amb el foc al mínim, barregeu-hi la mantega, el sucre, el suc de llimona i la ratlladura. Quan la mantega estigui ben desfeta, afegiu a la barreja els ous sencers i, a més, un rovell d'ou. Remeneu-ho constantment perquè els ous no quallin massa de pressa i controleu el foc, ja que la barreja no ha d'arribar a bullir. Quan aquesta barreja tingui una textura cremosa, retireu-la del foc i deixeu-la refredar.
Un cop freda, farciu el pa de pessic i espolseu-hi sucre glacé per sobre.