Vichyssoise

  • Programa:
  • Cuiner: Marc Ribas
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Dieta: Vegetariana
  • Informació nutricional
    +Obre

    El porro és una hortalissa de temporada que aporta poca energia, a més és ric en fibra, vitamines i minerals, entre els que destaquen el potassi i el magnesi.

INGREDIENTS

  • 2 porros grossos

    mig quilo de patates

    1 all

    25 g de mantega

    500 g de nata 35%

    sal

    pebre negre

    cibulet

    1 raig d'oli d'oliva verge extra

     

    Per fer el caldo:

    1 ceba

    2 pastanagues

    2 tiges d'api

    1 all

PREPARACIÓ

Netegem els porros, en traiem la part verda, els tallem i els posem a foc lent amb mantega i sal. Els deixem suar fins que quedin transparents.

Fem un brou de verdures amb 1 ceba, 2 pastanagues, 2 tiges d'api, 1 all i la part verda dels porros. Els saltem en una paella i després ho fem bullir amb aigua i sal en una olla durant 45 minuts.

Colem el brou de verdures, en reservem l'all, i després hi tirem les patates tallades a trossos petits. Ho bullim durant uns 20 minuts.

Traiem el germinat de l'all. Quan el porro és cuit, posem el porro dins l'olla on tenim la patata. Hi tirem la nata i l'all escaldat sense el germinat. Esperem que arrenqui el bull i llavors ho triturem amb la batedora. 

Quan estigui tot triturat, ho colem amb la malla fina, hi posem el pebre i ho deixem refredar una mica abans de posar-ho a la nevera.

Ho servim fred amb un raig d'oli i cibulet picat per sobre.