Vichyssoise tèbia amb safrà de la Conca

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: Carles Barneda
  • Dificultat: Baixa
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Art Restaurant
  • Informació nutricional
    +Obre

    El porro és una hortalissa de temporada que aporta poca energia i és ric en fibra, vitamines i minerals, entre els quals destaquen el potassi i el magnesi.

INGREDIENTS

  • Per a 4 persones:
  • 1 ceba
  • 4 porros (part blanca)
  • 2 pastanagues
  • 150 g de moniato
  • 1 l d'aigua
  • 2 grans d'all de Belltall
  • 150 g patata
  • 2 dl oli d'oliva
  • 8 brins safrà de la Conca
  • 1 l de brou de pollastre
  • menta fresca
  • Per als xips de moniato:
  • 2 dl oli d'oliva
  • 1 moniato

PREPARACIÓ

Per començar, en una cassola petita torreu el safrà, per potenciar l'aroma, retireu-lo i reserveu-lo.
A continuació, a la cassola on heu torrat el safrà, poseu-hi oli d'oliva, escalfeu-lo i estoveu-hi la ceba i l'all, tot tallat ben petit, durant 3 minuts. Després, afegiu-hi el porro, tallat ben petit, deixeu-ho coure dos minuts més, poseu-hi la pastanaga, també tallada ben petita, i deixeu-ho coure dos minuts més. Quan tota la verdura s'hagi estovat, incorporeu-hi l'aigua i el brou de pollastre i deixeu-ho reduir 10 minuts més. Passat aquest temps, afegiu-hi la patata i el moniato, prèviament pelats i esqueixats, i el safrà i deixeu-ho coure 10 minuts més.
Per fer els xips de moniato, escalfeu força oli en una paella. Mentre s'escalfa, amb un pelador talleu llesques ben fines de moniato i, quan l'oli estigui ben calent, fregiu els xips. Quan estiguin ben dauradets, reserveu-los sobre paper absorbent.
Tot seguit, recupereu la vichyssoise, tritureu la verdura cuita amb el pímer, passeu-la per un colador fi i rectifiqueu-la de sal i pebre.
I ja per acabar, emplateu la vichyssoise, poseu-hi al damunt uns quants xips de moniato i guarniu-la amb una mica de menta fresca.