Vichyssoise de pebrots escalivats

  • Programa: Cuines
  • Cuiner: M. Dolors Martí
  • Dificultat: Mitja
  • Temps: Menys d'una hora
  • Restaurant: Hostal Sport, Falset

INGREDIENTS

  • 7 tomàquets vermells
  • 100 g de sucre
  • 1 kg de pebrots vermells
  • 125 cl d'oli d'oliva
  • 25 cl vinagre de xerès
  • 1/2 l fons d'aviram
  • 125 cl de nata líquida
  • sal
  • pebre

PREPARACIÓ

Per començar, unteu els pebrots amb oli i deixeu-los coure al forn durant uns 10 o 15 minuts.
Mentrestant, talleu els tomàquets per la meitat i col·loqueu-los en una safata per al forn. Amaniu-los amb sucre, pebre negre i oli. Deixeu-los confitar al forn a 100 graus durant una hora o una hora i mitja. A continuació, peleu els pebrots i talleu-los a trossos. Poseu-los en un pot per triturar i afegiu-hi els tomàquets confitats, la crema de llet i el fons d'aviram. Tritureu-ho. Tot seguit, rectifiqueu de sal la vichyssoise i deixeu-la reposar a la nevera durant una hora. I ja per acabar, afegiu vinagre i oli a la vichyssoise i remeneu-la. Emplateu-la i decoreu-la amb uns crustons de pa i una teula de vinagre que prèviament haureu preparat barrejant 40 grams de vinagre de xerès, 20 grams de sucre i 20 grams de farina i deixant-ho coure al forn.